TÄNA ÕHTUL ⟩ Õunafännidele kohustuslik! Eluloodraama «Steve Jobs» näitab arvutigeeniuse tegelikku palet

Kanal 2
Copy
«Steve Jobs» (Steve Jobs, 2015)
«Steve Jobs» (Steve Jobs, 2015) Foto: IMDB

Täna kell 21.40 näitab Kanal 2 režissöör Danny Boyle'i lavastatud ning paljudele auhindadele kandideerinud pingelist ja teravat eluloodraamat «Steve Jobs» (Steve Jobs, 2015).

Tehnoloogiahiiu Apple karismaatilise juhi Steve Jobsi (Michael Fassbender) elus rullub lahti kolme olulise toote lansseerimise lavatagune ja päädib 1998. aastal revolutsioonilise iMaci turule toomisega. Lugu viib meid digitaalse revolutsiooni telgitagustesse ja maalib ilustamata pildi sellest geniaalsest mehest tema enese maailma epitsentris. Ühtaegu kangelaslik ja põlastusväärne, vallandab ta oma mõttekaaslastes, kolleegides ning lähedastes äärmiselt vastakaid tundeid – nii vaimustust ja inspiratsiooni kui ka vimma ja rahulolematust. Film ei sobi alaealistele.

Põnev fakt filmist

Draama kandideeris ka kahele näitleja-Oscarile: Michael Fassbender sai nominatsiooni parima meespeaosa kategoorias ning Kate Winslet parima naiskõrvalosa omas. Kuigi kuldmehike jäi saamata, võitis Winslet oma rolli eest nii BAFTA kui ka Kuldgloobuse. Suurt tunnustust leidis auhinnagaladel ka stsenarist Aaron Sorkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles