MEELETUD KAADRID ⟩ Britid kogunesid kuumalainega massiliselt randadesse, võimud andsid punase häire

Elu24
Copy
Brightonis hüpatakse vette.
Brightonis hüpatakse vette. Foto: Reuters/ScanPix

Rekordilised suvekuumad on toonud Inglismaa randadesse tohutud rahvahordid. Distantsinõuete täitmine pole mõeldav ning võimud on ärevil.

Paljud Lõuna-Inglismaa rannad on saanud «punase häire». See täähendab, et võimude hinnangul on distantsinõuete täitmine võimatu, kirjutab Mirror.

Saareriigi suve kõige kuumem nädalavahetus tõi ennustuste järgi kuni 37-kraadise sooja. Kirjutasime ka varem, et randadesse oodatakse kuni 400 000 inimest. Praeguse vaatepildi järgi pidasid ennustused paika.

Lõuna-inglismaa rannad on rahvast pungil.
Lõuna-inglismaa rannad on rahvast pungil. Foto: AP/Scanpix

Palved COVID-19 leviku takistamiseks randadest eemale hoida pole aidanud. Rannad on inimesi täis pakitud ja võimude sõnul «turvalise sotsiaalse distantsi hoidmine pole võimalik».

Praegu on viiruse levik enam-vähem kontrolli all. Siiski teatas meedia ööpäeva jooksul 16 koroonasurmast, ohvrite koguarv on 34 000.

Mirrori teatel kaebas üks suvitaja, et pidi oma plaanitud puhkepäeva rannas suisa ära jätma. Tema sõnul «elavad inimesed sul seljas» ja «ei järgi sotsiaalse distantsi reegleid».

Ainus pääsetee on kõrgustes.
Ainus pääsetee on kõrgustes. Foto: AP/Scanpix

Mõned saabusid enda sõnul aga varakult. Soov suure kuumalainega randa minna on suur, kuid soovitakse krabada kohad suurematest rahvamassidest eemal. «Nagu näete on siin ikkagi kitsaks läinud, nii peame päeva enneaegselt lõpetama ja varakult lahkuma,» tunnistas üks selline rannasolija.

Bournemouthi linnavalitsuse kõneisik kinnitas aga, et rahvast üritatakse informeerida. «Lisapatrullid viiakse randa, linnakeskusesse ja rongijaamadesse,» seletas ta. Punase häire aladest ja rahvaarvust teavitatakse spetsiaalse rakenduse kaudu.

Ka vesi on rahvast täis.
Ka vesi on rahvast täis. Foto: Reuters/ScanPix
Suvitajate sõnul elavad inimesed üksteisel seljas.
Suvitajate sõnul elavad inimesed üksteisel seljas. Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles