Hispaania meedia: ekskuningas Juan Carlos põgenes Abu Dhabisse (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Seinajoonistus Valencias, millel on kujutatud Hispaaniast põgenenud ekskuningat Juan Carlost
Seinajoonistus Valencias, millel on kujutatud Hispaaniast põgenenud ekskuningat Juan Carlost Foto: JOSE JORDAN/AFP/Scanpix

Kui veel nädala algul kirjutas maailma meedia, et Hispaania endine kuningas Juan Carlos põgenes väidetavalt Dominikaani Vabariiki, siis nüüd selgus, et ta läks hoopis Araabia Ühendemniraatidesse Abu Dhabisse.

Ekskuningas teatas Hispaaniast lahkumisest 3. augustil ja õukond kinnitas 4. augustil, et Juan Carlos lahkub kodumaalt korruptsioonisüüdistuste tõttu, kirjutab aljazeera.com.

Kui õukonna kinnitus tuli, oli Juan Carlos juba Abu Dhabis.

Hispaania ajakirjanike info tugineb Juan Carlose eralennuki lennudokumentidel, mille kohaselt lendas Maltal registreeritud Global Aviaton lennufirma eralennuk 2. augustil ööpimeduses Pariisist Portugali Vigosse.

3. augustil astus lennuki pardale vähemalt viis reisijat, lisaks Hispaania endisele kuningale ka ta erasekretär ja ihukaitsjad.

Hispaania meedia andmetel muutis Juan Carlos viimasel hetkel lennuplaani, et ta jälile ei jõutaks. See ei ole keelatud, Hollywoodi staarid kasutavad seda sageli, et vältida kõmufotograafe.

Lennuk, mille pardal Hispaania sinivereline viibis, lendas Portugalist Abu Dhabisse 7 tunni ja 13 minutiga ning maandus eralennuväljal. Seal istus ekskuningas koos kaaskonnaga helikopterisse ja lendas maailma ühte kallimasse, Emirates Palace hotelli.

Juan Carlos elab Emirates Palace hotellis presidendisviidis, mille öö maksab 11 000 eurot. Väidetavalt on hotelli turvalisus nii kõrgel tasemel, et ükski kõmupiltnik talle ligi ei pääse.

Araabia Ühendemiraatide kroonprints Mohammed bin Zayed Al Nahyan on Hispaania endise kuninga hea sõber, ta palkas kohapeal Juan Carlosele «turvaarmee».

39 aastat Hispaanias valitsenud Juan Carlos oli oma valitsusaja alguses väga populaarne, kuna aitas pärast diktaator Francisco Franko surma demokraatiat taastada.

Juan Carlos loovutas 2014 trooni pojale, kellest sai kuningas Felipe VI.

Hispaania kuningas Felipe VI
Hispaania kuningas Felipe VI Foto: Pool/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hispaania kunagist kuningat süüdistatakse korruptsioonis, sest väidetavalt sai ta Saudi Araabiast umbes 85 miljonit eurot altkäemaksu, mis kanti tema Šveitsi panga kontole.

Juan Carlos olevat olnud vahendajaks Hispaania ehitusfirmade ja Saudi Araabia võimude vahel. Hispaania firmad said kuninga abiga lepingu, ehitamaks moslemite kahe püha linna Meka ja Medina vahele kiirraudtee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles