Kuldsete kätega Kalle Sepal on grillimine veres

Raadio Elmar
Copy
Kalle Sepp.
Kalle Sepp. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elmari Suvegrillis saime teada, et lisaks grillimisele mõistab Kalle Sepp ise valmis ehitada nii grilli kui suitsuahju. Loe ka ketšupimarinaadi retsepti ja proovi järgi teha!

Hetkel veedab Kalle Sepp seoses etendustega «Vana klaver ehk Suusabaasis on tantsupidu» palju aega Kiidjärvel, kus söögitegemise peale ise eriti mõtlema ei pea. Muidu aga on mehel enda sõnutsi grillimine veres. Valikus on kõik lihast kalani. Kuna Kallele meeldib puiduga korralikku tuld teha ja kiire valmissöega toimetamine tal välja ei tule, tähendab grillimine ka aja võtmist. Kuldsete kätega artist on ise mitu grilli teinud ja tema Saaremaa kodus on tõsised oma käe järgi tehtud aparaadid. Parimaks nimetab ta üht vanast roostevabast boilerist kaanega grilli, millel küpsetades on kõik nipid selgeks saadud.

Elaval tulel eelistab Kalle valmistada pigem sealiha, kuigi talvisel ajal koduköögis meeldib talle ka veiseliha teha. Jaanipäeva paiku avastatud ketšupimarinaad, mis väga hästi välja kukkus, on tegelikult lihtne ja säästlik: kuna igas peres jääb purkidesse-pudelitesse ketšipipõhjasid järgi, mida pakendist lõpuni kätte ei saa, on need just marinaadi valmistades hea ära kasutada. Siinkohal tuleks võtta veidi vett, viimased tilgad ketšupit läbi loksutada ja kallata need lihale, lisada küüslauku, sibulat, pigistada juurde pisut sidrunimahla, maitsestada soola-pipraga, lasta 3-4 tundi seista ja ongi grillimiseks valmis!

Väga ägedaks asjaks nimetab Kalle Sepp suitsuahju. Eriti maitseb talle seal valmistatud suitsukana. Isegi suitsuahju tegemine pole talle võõras - internetist leitud pildi järgi sai laotud kivist kolle ja tehtud puidust ülemine osa, mis õnnetul kombel sel aastal ka maha põletatud sai. Kuna kana oli sügavkülmast juba välja võetud, tuli end kokku võtta ja kolme tunniga oli suitsuahi taas püsti .

Saaremaal kalata ei saa. Kui endal kui püük ei õnnestu, saab läbi minna lähedalasuvast kalakasvatusest. Jumalikuks maitseelamuseks nimetab Kalle Sepp sõbrast sulase poolt tehtud sinepikastmes grillitud forelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles