Merle Lilje tähistab lavajuubelit

Raadio Elmar
Copy
Merle Lilje
Merle Lilje Foto: Sergei Didyk

Merle Lilje pisikesse hallide kaantega tööraamatusse on 5. augustil aastal 1975 tehtud sissekanne: alustas karjääri ansambli Laine lauljana Eesti NSV Riikliku Filharmoonia koosseisus. Raadio Elmar hommikuprogramm õnnitles lauljannat tööjuubeli puhul ning uuris, mis lähitulevikus plaanis.

«Ma olen ju veel noor ja niipea lavalaudadelt ei lahku!» hõiskas Merle Lilje ja rääkis, et seda päris esimest tööraamatut tuli kodust arhiivikastist otsida.

Nelikümmend viis aastat kuulajaid rõõmustanud lauljanna usub, et on lavale sündinud, sest talle meeldib väga esineda ja ta naudib publikult saadavat tagasisidet ning energiat. Kõik lava-aastad on läinud hoogsas rütmis koos erinevate kooslustega ja ansambli Laine kõrval on ta viimastel aastatel teinud edukat soolokarjääri. Kui esimese sooloplaadi «Ah, las olla!» ilmumise järel tabas Merle Liljed heas mõttes šokk, siis nüüd on kohe-kohe välja tulemas teine sooloplaat «Valgus», mille repertuaar on ühtlasem ja meeleolult rahulikum. Viimasel ajal tugeva muusikalise stiilimuutuse läbi teinud lauljanna tõdes, et jõudis selleni läbi pika karjääri. Tunnetus, et kõike ei pea kõva häälega ja püsti seistes laulma, vaid võib teha midagi, mis su hing tunneb, ongi uuele plaadile toonud dzässilikumad ja bossanovalikud laulud. Plaadil «Valgus» teevad kaasa ka noored muusikud - saksofonist Nikita Korzoun ja kitarrist Laur Joamets. Merle Lilje on ilmuva albumiga väga rahul - tööd on olnud palju, aga see pakkus suurt naudingut.

Laia repertuaari omav Merle Lilje rääkis, et kontserdil lähtub ta laulude valikul alati publiku soovist. Vahel tellitakse paar Orumetsa laulu ja neid siis kuulebki. «Jumal tänatud, et midagi Led Zeppelinilt ei tellita, siis ma peaksin ikka päris kõvasti harjutama!» ütles Merle Lilje naerdes.

Oma vaba aja veedab Merle Lilje imelises suvekodus Muhumaal. «Iga õhusõõm on puhas rõõm,» lausus ta luuleliselt ja lisas, et kui autod on head ja maanteed sõidetavad, jõuab üle Eesti ka sealt igale poole kohale.

Hommikujutu lõpetuseks kõlas uuelt plaadilt laul «Sõbra süda», mis julgustab mure puhul mitte üksi jääma, vaid seda sõpradega jagama. Loo sõnad on Valli Ojavere sulest, kitarrid mängis sisse Laur Joamets.

Palju õnne, Merle Lilje!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles