Egiptuse valitsus Elon Muskile: püramiide ei ehitanud tulnukad

Inna-Katrin Hein
Copy
Egiptuse GIza püramiidid
Egiptuse GIza püramiidid Foto: akg / Bildarchiv Steffens/Scanpix

Egiptuse valitsus pidas vajalikuks korrigeerida Tesla ja SpaceXi miljardärist looja Elon Muski väidet, et püramiidid on tulnukate ehitatud.

Musk kirjutas 31. juulil Twitteris: «See on ilmselge, et kosmilistest avarustest pärit tulnukad ehitasid püramiidid», teatab bbc.com.

Musk on tuntud oma kummaliste sõnavõttude poolest ning ta on ka varem sotsiaalmeedias vandenõude ja tulnukate teemal kirjutanud.

Muski tviiti märkas Egiptuse rahvusvahelise koostöö minister Rania al-Mashat, kes saatis Muskile Egiptuse valitsuse sõnumi.

«Jälgin teie tööd suure huviga. Kutsun teid ja SpaceXi meeskonda üles tutvuma teadustöödega, mis puudutavad Egiptuse püramiide ja nende ehitamist ning külastama püramiidide ehitajate haudu. Härra Musk, ootame teid,» kirjutas Egiptuse minister möödunud nädalalõpul Twitteris Muskile.

Kõik maailma riigid on koroonaviiruse tõttu kannatanud ja Egiptus ei ole erand. Maailma tuntuimate vaatamisväärsuste hulka kuuluvad Egiptuse püramiidid olid kuid suletud ja Egiptuse turism on madalseisus.

Juulis hakati järk-järgult püramiide turistidele avama, kuid turiste on väga vähe.

2010. aasta lõpul alanud Araabia kevade revolutsioon, millega nõuti demokraatiat ja mitmed terrorirünnakud mõjutasid samuti Egiptust. Turistid ei julgenud enam sinna minna, kuid alates 2015. aastast hakkas Egiptuse turismiolukord paranema. Sel aastal oodati Egiptusse 15 miljonit turisti, kuid möödunud aasta lõpus Hiinas alanud koroonaviiruse pandeemia tõmbas sellele kriipsu peale.

Turism moodustab Egiptuse sisemajanduse kogutoodangust 12 protsenti, nüüd üritatakse turismi erinevate meetmete abil turgutada.

Egiptuse võimude teatel võib riigi ja vaatamisväärsuse kohta levitatav valeinfo kahjustada nende mainet ja turiste eemale peletada.

Twitteri kasutajate arvates reageerisid egiptlased üle, sest Musk ei öelnud, et peab silmas Egiptuse püramiide. Lisaks Egiptusele on püramiide ka Sudaanis ja Kesk-Ameerikas.

Teadusuuringud kinnitavad, et püramiidid ehitasid varajased tsivilisatsioonid, mitte maavälised olendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles