Reaalmažoor andis välja haruldase plaadi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteorkester reaalmažoor
Noorteorkester reaalmažoor Foto: Promopilt

Ligi viis aastat tegutsenud noorteorkester Reaalmažoor on viimaks hakkama saanud oma debüütalbumiga, mis kannab nime «Üle müüri».

 Lisaks orkestrile kuuleb plaadil ka veel 9 armastatud Eesti artisti hääli, kellega Reaalmažoor on ka varem lavalaudadel kohtunud: Liisi Koikson, Hanna-Liina Võsa, Nele-Liis Vaiksoo, Hannaliisa Uusma, Ele Millistfer, Tõnis Mägi, Jarek Kasar, Rolf Roosalu ja Priit Võigemast.

Orkestri üks asutajatest ja dirigent Edmar Tuul räägib, et plaadi nimi sai valitud mitmel põhjusel: «Esiteks oli plaadil samanimeline laul, millele Tõnu Kõrvits on teinud suurepärase orkestreeringu, teiseks on see sümboolne kujund Reaalmažoori debüütplaadini jõudmise protsessist. Kolmandaks tähistab see laiemalt noorteorkestri tagasilöökiderohket, kuid samas ka palju ilusaid hetki pakkunud teekonda sinna, kuhu me praegu jõudnud oleme.»

Tuul lisab, et plaati siiski plaadipoodidest võimalik soetada ei ole, kuna neid toodeti ainult piiratud kogus. «Tegu on tõelise rariteediga,» muheleb Tuul. Ometi, kellel on väga suur soov plaat saada, võib sellest kirjutada noorteorkestri meiliaadressil reaalmazoor@yahoo.com.

Plaadile on valitud noorteorkestri Reaalmažoor varasemast repertuaarist 11 lugu, mida varem sellistes orkestreeringutes ja sellise koosseisuga plaadistatud pole. Lisaks kõlab esmaettekandena plaadil Timo Steineri loodud ja orkestrile seatud «Elu pärast», mis oli ühtlasi ka teleseriaali «Klass: elu pärast» tunnusmeloodiaks. Plaadil kuuleb veel Urmas Alenderi, Jaanus Nõgisto, Jarek Kasari, Tõnis Mägi ja teiste heliloojate laule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles