VIDEO ⟩ Madeleine McCanni kadumises kahtlustataval sakslasel oli veel teine kelder (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Christian Brückner  Itaalia Milano politsei fotol 2018. Ta peeti Itaalias narkomüügis kahtlustatuna kinni
Christian Brückner Itaalia Milano politsei fotol 2018. Ta peeti Itaalias narkomüügis kahtlustatuna kinni Foto: -/AFP/Scanpix

Saksa politsei uurib Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises kahtlustatava Christian Brückneri endisi elukohti.

Sel nädalal tegid Saksa kriminaalpolitseinikud väljakaevamisi Hannoveris asuvas kogukonna aias, kus leidsid aastaid tagasi maha lõhutud aiamaja keldri, mida Brückner kunagi üüris, teatab news.sky.com.

Kogukonnaaed Hannoveris, kus Saksa kriminaalpolitsei kaevas seoses Christian Brückneriga, kes on Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises kahtlusalune
Kogukonnaaed Hannoveris, kus Saksa kriminaalpolitsei kaevas seoses Christian Brückneriga, kes on Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises kahtlusalune Foto: Friedemann Vogel/EPA/Scanpix

Lisaks uuriti Hannoverist 50 kilomeetri kaugusel Braunschweigis asuvat maja, kus Madeleine’i kadumises kahtlustatav kunagi elas. Saksa väljaannete teatel elas 43-aastane Christian Brückner kolm aastat Braunschweigi aiamajas, sealt 2016. aastal ära kolides pidas Brückner samas piirkonnas ajalehekioskit.

Braunschweigi maja kuulub praegu 30-aastasele Sabine Selligile, kes ostis selle Brücknerilt. «Arvan, et maja keldris võib olla kellegi surnukeha,» sõnas sakslanna meediale.

Braunschweigis Brückneri naabruses elanud inimeste sõnul kaevas mees oma maja alla keldri, mis ühe naabri sõnul oli kolm meetrit sügav ja kuus meetrit pikk. Brückner kattis selle plankudega.

«Minu mäletamist mööda alustas ta kaevamist varavalges ja lõpetas hilisõhtul,» sõnas Brückneri endine naaber Manfred Richter.

Richter lisas, et Brückneril tekkis kohalike võimudega vaidlus, kuna tal ei olnud keldri ehitamise luba. Lisaks sätestavad Saksa seadused, et aiamajades tohib elada vaid hooajaliselt, kuid Brückner elas alaliselt.

Briti väljaande mirror.co.uk andmetel nimetas mitu naabrit Brücknerit kummaliseks meheks, seda tingis ta käitumine. Lisaks oli tal aiamajas kallim ning nii Brückner kui ka tema kallim kadusid ootamatult.

Braunschweigi aed ja maja kuulusid Brücknerile 2013. aasta augustist kuni 2016. aasta aprillini.

Saksa meedia kirjutas juuli alguses, et Brückner võis röövida ka 2. mail 2015. aastal kadunud Saksa tüdruku Inga Gehricke, kelle saatus on teadmata.

Viieastane Inga Gehricke, kes kadus 2. mail 2015 Braunschweigis
Viieastane Inga Gehricke, kes kadus 2. mail 2015 Braunschweigis Foto: /AP/Scanpix

Viieaastane Inga kadus Braunschweigi lähedal, kui oli koos vanematega piknikul. Politsei kuulas seoses tüdruku kadumisega Brückneri üle, kuna ta elas samas piirkonnas, kuid süüdistust talle ei esitatud.

Mitme riigi meedia on nimetanud Ingat «Saksa Madeleine’iks», kuna kahe tüdruku kadumises on palju sarnast.

Inga kadumise ajal elas Brückner Braunschweigi aiamajas. Praegune omanik Sabine Sellig on seisukohal, et maja keldris võib olla Inga Gehricke surnukeha.

Politsei ei ole Brainschweigi aiamaja ega keldrit veel uurinud.

Christian Brückner kannab praegu Kieli vanglas 21-kuulist karistust, mis määrati talle narkokuritegude eest. Saksa kohus määras talle möödunud aasta lõpul veel teise karistuse selle eest, et ta vägistas 2005 Portugalis turistist ameeriklanna. Seda karistust ei ole ta veel ära kandnud.

Brückner elas Portugalis 1995 – 2007, ta murdis seal sisse majadesse ja suvituskorteritesse ning viis kaasa raha ja väärisasju.

Christian Brückner Itaalia Milano politsei fotol 2018. Ta peeti Itaalias narkomüügis kahtlustatuna kinni
Christian Brückner Itaalia Milano politsei fotol 2018. Ta peeti Itaalias narkomüügis kahtlustatuna kinni Foto: -/AFP/Scanpix

Saksa krimiuurijad arvavad, et Brückner tungis 3. mail 2007 sisse ka Kate ja Gerry McCanni poolt Portugalis Praia da Luzis üüritud suvituskorterisse. Kui nägi kolme magavat last, võttis ta kaasa vanima, kolmeaastase Madeleine McCanni.

Vanemad olid koos sõpradega majutuskoha lähedal restoranis õhtustamas ja käisid lapsi vaheldumisi iga poole tunni tagant kontrollimas. Kui ema Kate McCann läks kell 21.30 lapsi vaatama, oli Madeleine kadunud.

Portugali politsei otsis last, kuid ei leidnud ning Madeleine’i saatus on seni teadmata.

Lisaks Portugali politseile uuris tüdruku kadumist ka Briti politsei. Alates 2017. aastast tegeleb uurimisega Saksa kriminaalpolitsei, kes sai vihje, mis viis Christian Brückneri jälile.

43-aastasest sakslasest sai Madeleine McCanni kadumisjuhtumi põhiline kahtlusalune. Saksa prokurörid teatasid sellest tänavu juunis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles