Galerii: Mesopotaamia skulptuur müüdi rekordhinnaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5000 aasta vanune skulptuur The Guennol Lioness
5000 aasta vanune skulptuur The Guennol Lioness Foto: AP / Scanpix

Haruldane 5000 aasta vanune lubjakivist Mesopotaamia skulptuur müüdi New Yorgis toimunud oksjonil rekordhinnaga – 57,2 miljoni dollari (606 miljonit krooni) eest.

Sotheby´s oksjonimaja oksjonil müüdud emalõvi kujutav skulptuur kannab nime The Guennol Lioness ja selle kõrgus on kaheksa sentimeetrit, vahendab Yahoo news.

Oksjonimaja esindajate Richard Keresey ja Florent Heintzi sõnul on selle teose puhul tegemist ühe väärtuslikumaga, mis erakätesse müüdud on.

Skulptuurile tehti viis pakkumist, millest kolm telefoni teel ja kaks oksjoni toimumise paigas. The Guennol Lionessi omanikuks sai inglasest kunstikollektsionäär, kes soovis jääda anonüümseks.

Oksjonimaja esindajate sõnul oli eelmine oksjonirekord 29,1 miljonit dollarit (308 miljonit krooni) ja see maksti Pablo Picasso skulptuuri «Tete de Femme (Dora Maar) eest.

Kunstiasjatundjate kinnitusel loodi see skulptuur umbes 5000 aastat tagasi Mesopotaamias, umbes samal ajal, mil seal ka ratas kasutusele võeti.

Kunstieksperdid lisasid, et emast lõvi kujutaval figuuril võis olla religioosne tähendus

Alates 1948. aastast kuulus nimetatud skulptuur erakollektsionäär Alastair Bradley Martinile ja see on olnud näitusel New Yorgi Brooklyni kunstimuuseumis.

Martini nimeline fond pani selle kunstiteose nüüd oksjonile ja sellest saadav tulu läheb selle fondi heategevusprogrammidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles