VIDEO ⟩ Tandemhüppe teinud ameeriklase jalg leiti sojapõllult

Inna-Katrin Hein
Copy
Tandemhüpe. Pilt on illustreeriv
Tandemhüpe. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameeriklasel Chris Marckresil on amputeeritud mõlemad jalad, kuid see ei takista teda tegelemast lemmiktegevustega, mille hulka kuuluvad ka langevarjuhüpped.

25. juulil tegi ta Vermont Skydiving Adventures langevarjukeskuses koos instruktoriga tandemhüppe, kuid ta üks protees tuli jalaköndi küljest lahti ja tegi omakorda hüppe,  teatab foxnews.com. 

«Adrenaliinitase oli kõrge ja olin nii põnevil, et ei märganud proteesi ärakukkumist,» sõnas Marckres hiljem meediale.

Langevarjuhüpe kulges muidu viperusteta, ka maandumine oli tänu kogenud instruktorile sujuv. Marckres märkas proteesi puudumist alles siis, kui tahtis jalga maapinnale panna.

Liikumine ühe proteesiga oli raske. Ta proteesid on tehtud eritellimusel, et ta saaks nendega sportida ja selle tõttu oleks ühe kunstjala kaotamine võinud ta rahakotti paraja augu teha.

Ameeriklane teatas jalakaotusest Facebookis ja palus inimesi aidata tal kunstjalga otsida.

Vermont Skydiving Adventures langevarjukeskuse lähedal West Addisonis elav farmer Joe Marszalkowski nägi Facebookis kadunud jala postitust ja vaatas oma põllud üle. Ta leidiski 26. juulil oma sojapõllult tandemhüppaja kunstjala, mis oli täiesti terve.

«Jala otsimine sojapõllult oli nagu nõela otsimine heinakuhjast,» sõnas farmer.

Joe Marszalkowski helistas Facebookis antud telefoninumbrile ja teatas, et leidis proteesi. Jala omanik Marckres pakkus farmerile leiutasu, kuid põllupidaja ei soovinud seda.

«Minu jaoks on tasuks juba see, et sain teist vermontlast aidata,» sõnas farmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles