PILDID JA VIDEO ⟩ Texases kukkus väikelennuk eramaja aeda, kaks inimest said vigastada

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikides Texases Harrise maakonnas Bear Creekis kukkus väikelennuk eramaja aeda, lennukis olnud kaks inimest said vigastada.

Texase avaliku turvalisuse ameti teatel edastas piloot mayday-kutsungi 28. juulil kella 1 ajal öösel kohaliku aja järgi, kui lennukil tekkisid 2000 meetri kõrgusel lennates tehnilised probleemid, teatab click2houston.com.

Ameti esindajate sõnul õnnestus piloodil suunata lennuk paika, kus oli rohuplats ja kus allakukkumine suurt õnnetust ei põhjustanud.

Enne kella 2 oli lennuki kõrgus juba nii madal, et ta lõhkus puudelatvu ja elektriposti ning kukkus lõpuks alla maja juures, mis asub aadressil 15700 Boulder Oaks Drive.

Texases Harrise maakonnas kukkus alla väikelennuk
Texases Harrise maakonnas kukkus alla väikelennuk Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kohalikud elanikud kuulsid pauku, kui lennuk maapinnale prantsatas.

Elanik Ryan Carteri sõnul läks ta välja vaatama, mis juhtus ja ta nägi allakukkunud väikelennukit, milles olid inimesed. «Piloot oli saanud vigastada ja oli segaduses. Ta vist ei saanud aru, mida ma küsisin,» sõnas mees hiljem meediale.

Sündmuskohale kutsutud parameedikute teatel sai piloot peavigastuse, kaasreisijal oli käeluumurd. Nad mõlemad viidi lähimasse haiglasse.

Politsei teatel kuulub õnnetusse sattunud ühemootoriline lennuk 1972 Piper PA-28 lennufirmale Anson Aviation. Lennufirma juht kinnitas, et tegemist oli töökorras lennukiga ja piloot oli kogenud lendaja. Ta lisas, et piloot oli lõpetanud kommertspiloodi koolituskursuse, milles tuli eksamina teha pikk öine lend maandumisega kolmel lennuväljal.

USA Föderaalse lennuameti uurijad kinnitasid väikelennuki allakukkumist Texases ja transporditurvalisuse ameti teavitamist sellest.

Anson Aviationi kinnitusel uurivad nad koos võimuesindajatega juhtunut.

Texase Harrise maakonna halduskeskus ja suurim linn on Houston.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles