Madeleine McCanni kadumise kahtlusalune võttis vanglast varem vabanemise avalduse tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Christian Brückner 2018. aastal Milano politsei fotol. Brückner peeti Itaalias politsei poolt kinni kahtlustatuna narkokaubanduses
Christian Brückner 2018. aastal Milano politsei fotol. Brückner peeti Itaalias politsei poolt kinni kahtlustatuna narkokaubanduses Foto: Cattaneo/Fotogramma/ZUMAPRESS.com/Scnpix

Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumises kahtlustatav sakslane Christian Brückner võttis vanglast varem vabanemise avalduse tagasi, kuna on kaotanud usu Saksa õigussüsteemi.

43-aastane Brückner, keda on varem pedofilia eest karistatud, kannab praegu Kieli vanglas narkokuriteo eest 21-kuulist karistust, teatavad bild.de ja thesun.co.uk.

Brückneri advokaat Friedrich Fulscher kinnitas meediale, et esitas kohtule avalduse ta kliendi varem vabastamise kohta, kuid võttis Brückneri palvel selle tagasi. «Kinnitan, et minu klient võttis avalduse tagasi, sest ta on kaotanud õigussüsteemi usu,» sõnas advokaat.

Christian Brückner 2018. aastal Milano politsei fotol. Brückner peeti Itaalias politsei poolt kinni kahtlustatuna narkokaubanduses
Christian Brückner 2018. aastal Milano politsei fotol. Brückner peeti Itaalias politsei poolt kinni kahtlustatuna narkokaubanduses Foto: Cattaneo/Fotogramma/ZUMAPRESS.com/Scnpix

Saksa kohus määras 2018. aastal Brücknerile 21-kuulise vangistuse, kuid hea käitumise eest anti talle varem vabanemise võimalus. Nüüd võttis Brückner ennetähtaegse vabanemise taotluse tagasi ja jääb vanglasse kuni järgmise aasta jaanuari lõpuni.

Madeleine McCanni kadumisest kahtlustatavat sakslast ootab veel seitsme aasta pikkune vangistus, mille Saksa kohus määras talle möödunud aastal ameeriklannast turisti vägistamise eest 2005. aastal Portugalis Praia da Luzis. Ei ole teada, millal ta selle karistuse ära kannab.

Saksa õigusasjatundjate sõnul on kriminalistidel ja prokuröridel kuus kuud aega leida tõendid, et Brücknerit seostada Madeleine’i kadumisega. Kui nad neid ei leia, siis tuleb ta kahtlustusest vabastada.

Saksa politsei alustas eile Põhja-Saksamaal Hannoveris otsinguid linna maal, mille lähedal kahtlusalune Brückner 2010. aasta paiku elas.

Kohale toodi ka kaks väikest ekskavaatorit ja lõhnakoerad. Sündmuskohal oli umbes 100 politseinikku ja kriminalisti, kellest osad kaevasid maad labidatega.

Saksa kriminaalpolitsei ei ole kommenteerinud, mida otsitakse ja mida leida loodetakse.

Saksa politseinik lõhnakoeraga Hannoveris paigas, kus politsei teeb väljakaevamisi seoses Madeleine McCanni kadumisega 13 aastat tagasi Portugalis
Saksa politseinik lõhnakoeraga Hannoveris paigas, kus politsei teeb väljakaevamisi seoses Madeleine McCanni kadumisega 13 aastat tagasi Portugalis Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Saksa meedia andmetel peaksid kaevamised kestma nädala lõpuni.

Braunschweigi prokurörid kinnitasid, et Hannoveris käiv uurimine on seotud Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumisega Portugalis Praia da Luzis 2007. aasta mais. Prokurörid lisasid, et Brückner elas Praia da Luzis ajal, mil Madeleine kadus ja talle kuulunud autot nähti enne tüdruku kadumist maja juures, kus Madeleine’i vanemad Kate ja Gerry McCann olid suvituskorteri üürinud.

Brückner elas 1995 – 2007 Portugalis, kus ta murdis majadesse ja suvituskorteritesse sisse. Periooditi oli ta Saksamaal. Alates 2010. aastast elas ta vaid Saksamaal, töötas autoremondifirmas ja pidas ajalehe-, sigareti- ja maiustustekioskit.

Saksa krimiuurijad kahtlustavad, et Brückner võib Saksamaal olla veel mitme lapse kadumise taga.

Kolmeaastane Madeleine McCann kadus 3. mail 2007 Portugalis Praia da Luzis, kus ta koos kaksikutest õe ja vennaga vanemate Kate ja Gerry McCanni poolt üüritud suvituskorteris magasid.

Madeleine McCann, kes kadus 2007. aasta mais Porugalis Praia da Luzis
Madeleine McCann, kes kadus 2007. aasta mais Porugalis Praia da Luzis Foto: Reuters/AP/Scanpix

Vanemad olid sõpradega õhtusöögil lähedalasuvas restoranis ja käisid lapsi iga poole tunni tagant kontrollimas. Ema Kate MccCann läks kella 21.30 ajal ja siis oli Madeleine kadunud.

Pere kutsus politsei, kuid last ei leitud.

Portugali ja Briti politsei uuris McCanni kadumist aastaid, kuid lõplikku selgust veel ei ole.

Nüüd on kaasatud uurimisse ka Saksa politsei, kuna põhikahtlusalune on varem seksuaalkuritegude eest karistada saanud Christian Brückner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles