Pühajärve ääres on sündinud meistriklassi maale ja luulet

Raadio Elmar
Copy
Pühajärv
Pühajärv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Raadio Elmar päevaprogrammis rääkisime Otepää kultuuritegemistest. Saatejuht Tambet Ind käis Otepääl ja tema vestluskaaslaseks oli kohaliku kultuurikeskuse juht Jorma Riivald.

Otepää kultuurikeskuse juht Jorma Riivald tunnistas, et Otepää on avalikkusele tuntud kui Eestimaa talvepealinn, kuid mitmekesine linnake peidab endas aastaringselt rohkelt tegutsemis- ja vaatamisvõimalusi. «Otepää on ametlik talvepealinn, kuid suvel on see super suvelinn. Meil on erakordselt kaunis Pühajärv, mis on inspireerinud mitmeid kunstnikke ja kirjanikke. Siin on sündinud meistriklassi maale ja luulet. Sügisel on Otepää koos Põlva ja Võrumaaga tõeline korilaste pealinn. Meie metsad ja rabad on täis fantastilist kraami, mida tasub endale talveks talletada,» rääkis ta.

«Otepää on ka kui tuntud spordipealinn. Tehvandi keskus on jõudsalt aastatega arenenud. Kui mujal Eestis võib vaadata kehva suusailma, siis Otepääl saab ikkagi suusad alla. Sporti teeme siin kõvasti ja sumedatel õhtutel pakume spordimeestele ka lõõgastusvõimalusi meie kultuurimajades,» märkis Riivald.

Riivald täpsustas, et Otepää valla kultuurikeskus koosneb neljast erinevast majast: Nõuni Kultuurimaja, Sangaste Kultuurimaja, Otepää Kultuurimaja ja Puka Kultuurimaja. Need on ilusad majad, kus on sees rõõmsad ja toimekad inimesed,» lisas ta.

Mees rääkis ka lähiajal toimuvatest suurematest sündmustest. «Peagi toimub Puka Öölaulupidu. Teatavasti meil on kaks öölaulupidu, pisut kuulsam on talvine. Kuid nüüd järgmisel kuul toimub suvine öölaulupidu. 21. augustil on Otepää Kultuurimaja pargis eriti vahva pidu! Tantsime pargi sirgeks, sest lavale astub legendaarne ansambel Fix. Tasub jälgida meie sotsiaalmeedia kanalit, kus kogu vajalik info üleval,» jagas ta.

«Otepää on sõbralik ja tore linn! Kõik, kes siia tulevad, on meie armsad külalised. Peame kõigist külalistest väga lugu. Oleme nagu mägi-eestlased, pikad mõtlejad, kuid sellele vaatamata väga külalislahked,» märkis kultuurikeskuse juht.

Raadio Elmar Suure Suveseikluse mängu on kaasatud ka Otepää ning selle linna legendaarne kultuurimaja. 

Jorma Riivald ja Tambet Ind Otepää kultuurimaja trepil
Jorma Riivald ja Tambet Ind Otepää kultuurimaja trepil Foto: Raadio Elmar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles