VIDEO ⟩ New Jersey politseil kulus 700 inimesega peo laialiajamiseks viis tundi

Inna-Katrin Hein
Copy
Terviseamet soovitab edasi lükata või ära jätta kõik peod, perekondlikud kogunemised ja muud üritused. Pilt on illustreeriv.
Terviseamet soovitab edasi lükata või ära jätta kõik peod, perekondlikud kogunemised ja muud üritused. Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikides New Jersey osariigis toimus Airbnb majutuskohas pidu, millel osales üle 700 inimese, kes eirasid osariigis koroonaviiruse tõttu kehtivaid piiranguid, eelkõige distantsi hoidmist. 

Politsei sai 26. juulil kell 20.30 kohaliku aja järgi väljakutse Jacksonisse, kus ühes majas käis pidu, koos oli palju inimesi ja pargitud üle 100 auto, teatab cnn.com.

Kohalikke häiris nii peoliste lärm kui ka see, et autod olid pargitud kuhu juhtus.

Politseinikud pingutasid, et pidu lõpetada, kuid inimesi tuli aina juurde. Lõpuks, kella 1 ajal oli maja peolistest tühi. Korrakaitsjatel kulus viis tundi, et pidu lõpetada. 

Nii maja omanik kui ka kaks peokorraldajat võeti kinni.

New Jersey osariigi kuberner Phil Murphy sõnas pressikonverentsil, et kui kohalikud eiravad koroonaviiruse tõttu kehtivaid erireegleid, siis tuleb neid karmistada. «Sellised peod seavad osalejate ja korrakaitsjate elu ohtu ning viirus võib hakata taas kiiresti levima,» sõnas kuberner.

Murphy tuletas pressikonverentsil meelde, et osariigis tohib siseruumide sündmustel olla kuni 100 inimest ja vabas õhus kuni 500 inimest.

New Jersey Oceani maakonna tervseameti pressiesindaja Brian Lippai sõnul ei ole veel teada, kas sellel 700 inimesega peol oli koroonaviirusega nakatunuid, kes võisid nakatada ka teisi.

Airbnb teatas, et eemaldas peo korraldanud kaks isikut oma platvormilt, samuti ei ole maja välja üürimise kuulutus Airbnb leheküljel enam aktiivne.

Airbnb teatas veel, et keelustab nende kaudu üürida olevates majades kogu maailmas pidude pidamise.

USAs ei ole koroonakriis veel möödas, sest uusi nakatunuid lisandub iga päev. Riigis on koroonaviiruse diagnoosiga 4,38 miljonit inimest, viirushaigusest on paranenud 1,31 miljonit ja surnud üle 150 000 inimese.

Maailmas on koroonaviiruse diagnoosi saanud 16,5 miljonit inimest, viirushaigusest on terveks saanud 9,59 miljonit inimest ja surnud üle 654 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles