Suri legendaarne USA telesaatejuht, kelle nimel on võimas Guinnessi rekord

Elu24
Copy
Regis Philbin sai 2008. aastal oma elutöö eest teles Emmy auhinna.
Regis Philbin sai 2008. aastal oma elutöö eest teles Emmy auhinna. Foto: PHIL McCARTEN/REUTERS/Scanpix

USA legendaarne telesaatejuht Regis Philbin suri 24. juulil loomulikku surma. Guinnessi rekordit omav telemees oli 88-aastane, vahendab Variety.

Regis Philbin, kes on USAs enim tuntud hommikuprogrammi «Live! with Regis» ja «Kes tahab saada miljonäriks» saatejuhina, suri 24. juulil 88-aastasena.

Legendaarne telenägu sündis 1931. aastal New Yorgis ja alustas oma telekarjääri 50ndatel, kuid esialgu telekaamerate taga. Ta kolis peagi Los Angelesse ning töötas kohaliku telekanali heaks nii kaamera taga kui ka ees. 

Oma esimese telesaate sai Philbin 1961. aastal San Franciscos ning sellele järgnes pikk ja legendaarne karjäär, mis tõi talle ka Guinnessi rekordi. 

Juhtides üle 6000 hommikuprogrammi osa, oli Philbin elu jooksul teleekraanil rohkem kui keegi teine, kokku 16 740 tundi. Tema Guinnessi rekord pärineb aga juba aastast 2004 – selleks ajaks oli ta teleekraanil olnud rohkem kui 15 100 tundi. Eelmine rekord kuulus USA televeteranile Hugh Downsile. (Downs suri 1. juulil 99-aastasena).

Regis Philbin (vasakul) juhtis hommikuprogrammi enam kui 6000 osas. 2008. aastal sai mehe kaassaatejuhiks Kelly Ripa (paremal).
Regis Philbin (vasakul) juhtis hommikuprogrammi enam kui 6000 osas. 2008. aastal sai mehe kaassaatejuhiks Kelly Ripa (paremal). Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Karjääri jooksul võitis telemees ka neli Emmy auhinda, millest ühe sai 2008. aastal oma elutöö eest. Samal aastal vahetus Philbini hommikuprogrammi saatejuht ning Kathy Lee Giffordi rolli võttis üle Kelly Ripa ja saate nimeks sai «Live! with Regis and Kelly».

2011. aastal lõpetas Philbin vaikselt oma telekarjääri, olles hommikuprogrammi juhtinud kokku 28 aastat, tema rolli võttis üle Ryan Seacrest. 

Aastate jooksul tegi Philbin iseendana kaasa ka mitmes telesarjas, näiteks «Kuidas ma kohtasin teie ema», «Inetu Betty», «Seinfeld» jpt, vahendab IMDb. Viimast korda sai Philbinit teleekraanil näha 2020. aasta alguses eetrisse läinud sarja «Single parents» osas. Lisaks kehastas ta ennast filmides «Väike Nicky» (2000) ja «Miss eriagent 2 – relvastatud ja väga võluv». 2007. aastal andis ta oma hääle «Shreki» kolmandale filmile. 

Philbinist jäi maha tema abikaasa Joy Philbin ja nende kaks tütart, lisaks poeg ja tütar mehe esimesest abielust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles