VIDEO ⟩ Põhja-Korea teatas esimesest koroonaviiruse kahtlusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un kuulutas oma riigis koroonaviiruse kahtluse tõttu välja eriolukorra
Põhja-Korea liider Kim Jong-un kuulutas oma riigis koroonaviiruse kahtluse tõttu välja eriolukorra Foto: 朝鮮通信社/AP/Scanpix

Põhja-Korea võimud on seni koroonaviiruse levimist eitanud, kuid nüüd teatati esimesest koroonaviirusse nakatumise kahtlusest.

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA edastas liidri Kim Jong-uni sõnumi, et viirus on tõenäoliselt jõudnud ka sinna, edastab afp.com.

KCNA teatel jõudis koroonaviirus Põhja-Koreasse põgenikuga, kes lahkus kolm aastat tagasi ebaseaduslikult oma sünniriigist, kuid tuli 19. juulil vargsi tagasi.

KCNA lisas, et Põhja-Korea piirivalve leidis põgeniku Kaesongist, mis suleti ja oletatavalt nakkuse saanu pandi karantiini. Kaesong asub kahe Korea vahelises eritsoonis.

Kim Jong-un kutsus 25. juulil kokku poliitbüroo erinõupidamise ja kuulutas riigis välja eriolukorra. Alles möödunud nädalal kiitis Kim, kuidas ta on suutnud oma riigi viirusevaba hoida. 

Lääne meditsiiniekspertide arvates jõudis koroonaviirus Põhja-Koreasse varem, enne kui Põhja-Korea sulges selle aasta alguses oma piiri Hiinaga. Sellele viitab näiteks pealinna Pyongyangi kiirkorras ehitatud ajutine haigla. 

Julgeolekuasjatundjate sõnul ei ole tõenäoline, et keegi läheks niisama lihtsalt Lõuna-Koreast Põhja-Koreasse, sest kahe riigi vahel on maailma üks paremini valvatud piire.

Lõuna-Korea sõjaväe andmetel läks üks isik hiljuti üle piiri tagasi Põhja-Koreasse, lahkudes Lõuna-Koreast legaalselt. 

Lõuna-Korea meedia kirjutas, et väidetavalt nakatunud põgenik on 24-aastane ja ta läks Põhja-Koreasse tagasi pärast seda, kui teda hakati Lõuna-Koreas kahtlustama vägistamises.

Lõuna-Koreas on koroonaviiruse nakkuse saanud üle 14 000 inimese, paranenud on ligi 13 000 inimest ja elu on kaotanud 299 inimest.

Maailmas on koroonaviiruse nakkuse saanud 16,2 miljonit inimest, paranenud on 9,36 miljonit inimest ja surnud on üle 648 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles