Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Alen Veziko
Alen Veziko Foto: Youtube

Toome teieni 29. nädala muusikauudised. Eesti artist Rozell asub maailma vallutama koos austraallastega, Saaremaa juurtega muusikaline kollektiiv Lumm andis välja esimese singli, Uku Haasma avaldas suvise loo «Paljajalu» ja Lõõtsavägilased andsid kaitseväkke mineku puhul välja uue singli.

Alen Veziko andis välja uue loo «Tüdruk»

Alen Veziko trio annab juuli lõpus viis kontserti suvepoeesia «Tüdruk» ja tal ilmus ka uus laul. «Ma julgen öelda, et aastaid pole meie kontsertide eel olnud sellist õhevilolekut, nii palju uusi ideid ja soovi jälle esineda,» ütleb Alen Veziko.

Kogu teekond sai aga Aleni sõnul alguse poolteist aastat tagasi, kui ühe supermarketi kassas astus tema juurde mees, võttis kotist raamatu, kirjutas sinna autogrammi, ulatas selle Alenile ning kadus teadmatusse. «Lubasin endale, et loen seda mõnel sobival hetkel ja asetasin raamatu teleri kõrval hunnikusse, kuhu oli kogunenud juba paras virn sarnase saatusega raamatuid,» meenutab Alen.

Koroonaaeg oli aga tema jaoks täiesti muusikavaba – soovi luua ja salvestada ei olnud ning olukord tundus perspektiivitu, muusik ei võtnud pea 2,5 kuud isegi kitarri kohvrist välja.

Ühel õhtul töölt koju jõudes otsustas ta aga enda sõnul pühendada aega iseendale ja lugeda midagi uut. «Päike paistis kuidagi eriliselt sellele raamatule ja otsustasin viimaks seda sirvida,» räägib ta, kuidas avas Rait Michalski raamatu «Sada poeetilist lindu» ning vaimustus sellest. «See, kuidas Rait Michalski asju ütleb ja kui lauldav on tema luule, see on eriline. Kui jõudsin kolmanda luuletuseni, võtsin kohvrist kitarri ja viisistasin selle.»

Suvepoeesia «Tüdruk» toimub 30. juulini üle Eesti. Kaasa teevad Karl Juhan Laanesaar löökriistadel ning Priit Sootla klahvpillidel.
 

Andreas Poom andis välja uue singli ja muusikavideo

Andreas Poom välja oma uue singli ning suvise muusikavideo. Lugu kannab pealkirja «In Your Garden».  Uue loo muusika ja sõnad kirjutas Andreas Poom. «Loo esmane idee sündis juba kolm aastat tagasi, aga eelmisel suvel süvenesime produktsiooni. Kuna tegemist on minu jaoks olulise looga mu laulukirjutamise arengus, tahtsin selle kindlasti inimestele kuulamiseks välja anda,» räägib Andreas uuest singlist. «See on veidi äkilise iseloomuga lugu, reetmisest ja pettumisest.»

Video filmiti juunikuus kaunis Palmse mõisa aias Johannes Arro juhtimisel. «Palmse mõisa aed oli selle video jaoks ideaalne lokatsioon, saime nii päikest kui vihma, aga olen lõpptulemusega väga rahul,» lisab Andreas.

Lugu on nüüd kuulatav kõikidel voogedastusplatvormidel ning videot saab vaadata Youtube’ist.
 

Lõõtsavägilased andsid kaitseväkke mineku puhul välja uue singli

Ansambel Lõõtsavägilased andsid välja oma teise singli 2021. aastal ilmuvalt viiendalt albumilt. Lisaks on singli väljaandmisel veel üks põhjus, milleks on kolme bändiliikme ajateenistusse asumine Eesti Kaitseväes.

«Just täna sellel hetkel, kui Teie seda lugu kuulete oleme meie astunud juba üle väeosapääsla ja asume Eesti Kaitseväkke ajateenistusse. Meie uus singel «Terve öö» räägib sellest, mida üks poiss võib tunda ja millistest teemadest võib mõneks ajaks suu puhtaks pühkida, kui asub ajateenistusse. Ühtlasi on see meie ansambli repertuaari kõige rokilikum lugu. Laulu originaalmuusika on kirjutanud legendaarne rokkansambel AC/DC, eestikeelsed laulusõnad on teinud Valga linnaliinibussijuht Martin Kasepuu. Loodan, et aeg mil oleme kaitseväes tuleb meile kindlasti ka edaspidi bändielus kasuks ning kohtume juba järgmine aasta kontserte andes,» sõnas Lõõtsavägilaste solist Andres Eelmaa.
 

Uku Haasma avaldas suvise loo «Paljajalu»

Lugu on kaasahaarav ning peaks isegi vihmasel suvepäeval andma lisaenergiat või «karujõu», nagu on öeldud laulus. Haasma sõnul sündis laul igaõhtuse loominguprotsessi käigus ning meloodia ja sõnad valasid teineteist kokku. «Kui lugu tekkis, siis teadsin kohe, mis suunas liikuda, sõnade inspiratsioon tuli ilusast suvepäevast ning kõrvus hakkas terviklik pilt juba varakult helisema. Tundsin sellist Genialistide muusikale omast atmosfääri ning usun, et sellest on eestlastel ammu puudus olnud. Nemad on ju ikkagi üks parimatest Eesti bändidest,» rääkis Uku Haasma.
 

Ansambel «Printshop» sai valmis uue eestikeelse looga

Uus lugu kannab nime «Läksin maale». Muusika ja sõnad kirjutasid Andrus Uuspõld, Jaanus Tüli, Jaanus Putting, Peep Baum. Loo salvestas ja mixis Jaanus Tüli. Ansamblisse Printshop kuuluvad: vokaalina Kristiina-Sandra Saumann ja Andrus Uuspõld vokaali ja basskitarri mängijana. Kitarridel mängivad Jaanus Putting ja Peep Baum. Löökriistadel Jaanus Tüli.

 

Eesti muusikaprodutsendil Roderic H ilmus 13. juulil uus singel «Let Me Try»

See on suvine, hoogne tantsulugu, milles teeb kaasa Eesti lauljatar Hanna Ojamets. Laul on juba toetuse leidnud selliste maailmakuulsate DJ-de seas nagu näiteks : Don Diablo ja Ferry Corsten.
 

Eesti artist Rozell asub maailma vallutama koos austraallastega

USAs muusikaprodutseerimise kooli läbinud Eesti artist Rozell andis täna välja uue loo, mis tehtud koos Austraalia elektroonilise tantsumuusika tähtedega.

Viljandist pärit Hans Noormets suundus aasta eest töötama ja õppima maailma meelelahtuspealinna Los Angelesse. Muusikaprodutsendi õpingud on tänaseks läbi saanud ja nüüd püüdleb ta artistinime Rozell all suurtele lavadele uue looga «Critical».

«Õpingud on tõesti selja taga ja nüüd on aega keskenduda sajaprotsendiliselt tantsumuusikale,» sõnas Rozell.

Eestis jõudis noormees enne lahkumist samuti muusikat välja anda, koos Stefaniga moodustas ta grupi Vaje, mis osales edukalt ka Eesti Laulul. Lisaks on teinud ta koostööd veel mitme tuntud kodumaise lauljaga nagu Merilin Mälk või Laura Põldvere.

Rozelli värske loo kaasesitaja on Austraalia produtsent Kalide, oma hääle andis träkile samuti Asutraaliast pärit laulja Nick Summerfeld. Pala kaasautorite seas on veel kolmaski Austraalia artist Bianca Oechsle.

 

Saaremaa juurtega muusikaline kollektiiv Lumm andis välja esimese singli «This is Your Life» oma sügisel ilmuvalt debüütalbumilt

Nõidusliku nimega kollektiivi taga seisab laulukirjutajatest õe-venna duo, mille moodustavad Hanna-Leana ja Henri Kuus. Kriitilise sõnumi, kuid helge ja pehme helikeelega «This is Your Life» räägib maailma tabanud sündmustest.

 

Uus laul Saaremaa ansamblilt ÖÖ

Koosseisul ÖÖ Feat. Killbaba valmis uus lugu pealkirjaga Saaremaa. Laulu sõnad kirjutas Kill Kaare. Laulu Saaremaa idee tekkis India muusika svaradest, kus moodustuvad silbid sa, re, ma...mida kuuleb Kill Kaare laulusoolos. Laul on lindistatud vendade Madis ja Meelis Mälgandite Londoni lähistel asuvas stuudios Mälgand Bros Studios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles