Soomlaste 2012 Femma-jagamistel ka Eesti kategooria

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris Vesik
Iiris Vesik Foto: Jelena Rudi

Soomlastel on lisaks suurejoonelisele muusikaauhindade jagamisele Emma-gaalale, oluliselt vabama stiili ja tihtipeale korralikult huumoriga üle kallatud, alternatiivne Femmagaala.

Nagu nad ise ütlevad, Femmagaala võitjad tõstavad esile Soome muusika laiahaardelisust ja mitmekesisust, vahendab portaal Rada7.ee

Head muusikat tehakse endiselt keldrites ja prooviruumides - marketingi konsultantide, Excel-tabelite ja ekspordistrateegiate abita. Ja nagu andetutel kombeks, siis just nende artistide poolt tehtu lihtsustatakse ja kopeeridakse nende samade konsultantide powerpoint esitlustesse mõne aasta pärast.

Oluliselt vabam stiil tähendab ka loomingulist suhtumist kategooriatesse ning seetõttu on aja jooksul sealt läbi käinud kõikvõimalikke eri kategooria Femmasid, alates Bono-femmast kuni «Positiivinen taidepaska»-femmani. Võite ette kujutada, mille eest neid jagati. Sel aastal on leitud olevat vajalik ka eraldi kategooria oma lõunanaabritele, «Veljeskansa-Femmad: meanwhile in Estonia».

Nominendid on:
1. Ewert and the Two Dragons
2. Iiris
3. Kosmikud
4. Nevesis
5. Talbot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles