Suri Bruce Leega ekraani jaganud Hollywoodi veterannäitleja John Saxon

Elu24
Copy
Veterannäitleja John Saxon. Kaader pärineb filmist «Draakon astub võitlusse»  (1973).
Veterannäitleja John Saxon. Kaader pärineb filmist «Draakon astub võitlusse» (1973). Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Suri vesternide ja õudusfilmide poolest tuntud näitleja John Saxon. Ta oli 83-aastane, vahendab Deadline.

USA näitleja John Saxon suri laupäeval, 25. juunil. Saxoni filmikarjäär sai alguse 50ndate alguses ning kestis enam kui kuuskümmend aastat. IMDb andmebaasis on tema nimel ligi 200 rolli. 

Saxon sündis 1936. aastal New Yorgis Carmine Orrico nime all Itaalia päritolu immigrantide perekonda, vahendab Hollywood Reporter. Näitlemist hakkas ta õppima 17-aastaselt ja varsti pärast seda sõlmis Universal Studios filmistuudio temaga lepingu. Seejärel muutis ta oma nime ümber John Saxoniks. Lisaks näitlemisele oli ta märkimisväärselt oskuslik ka judos ja karates ning vibulaskmises.

John Saxon filmi «Draakon astub võitlusse» 45. aastapäeval 2018. aastal.
John Saxon filmi «Draakon astub võitlusse» 45. aastapäeval 2018. aastal. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

50ndate aastate alguses kehastas Saxon teismeliste iidolit mitmetes filmides ja võitis 1958. aastal kõige paljulubavama meessoost uustulnuka Kuldgloobuse.

1960. aastal lõi Saxon kaasa režissöör John Hustoni vesternis «Andestuseta», kus peaosalisi kehastasid Burt Lancaster ja Audrey Hepburn. 1967. aastal sai ta Kuldgloobuse nominatsiooni parima kõrvalosa eest filmis «The appaloosa», kus peategelast kehastas Marlon Brando

Saxoni pika karjääri tuntuimateks rollideks võib pidada filme «Draakon astub võitlusse» (1973), kus ta jagas ekraani legendaarse Bruce Leega, ning 1984. aasta õudusfilmi «Elm Streeti luupainaja».

Veterannäitleja John Saxon (paremal) ja kung fu legend Bruce Lee (vasakul). Kaader pärineb filmist «Draakon astub võitlusse» (1973).
Veterannäitleja John Saxon (paremal) ja kung fu legend Bruce Lee (vasakul). Kaader pärineb filmist «Draakon astub võitlusse» (1973). Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Saxon oli abielus kolmel korral. Tema esimene abikaasa ja ainsa lapse ema oli Mary Ann Murphy (1967–1979). 1987. kuni 1992. aastal oli ta abielus Elizabeth Saxoniga ning alates 2008. aastast oli veterannäitleja abikaasaks Gloria Martel

Veterannäitleja oleks 5. augustil tähistanud oma 84. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles