Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

PILDID JA VIDEO Kim Jong-un külastas ehitamisjärgus kanafarmi ja kiitis, et varsti saab head liha

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Kim Jong-un külastas Pyongyangi lähedale Hwangjusse rajatavat kanafarmi
Kim Jong-un külastas Pyongyangi lähedale Hwangjusse rajatavat kanafarmi Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un on taas avalikusse ilmunud ja külastas selle nädala alguses pealinna Pyongyangi lähedale Hwangjusse rajatavat kanafarmi.

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA avaldas 23. juulil pildid Kimist, keda on näha koos kaaskonnaga farmis jalutamas, teatab afp.com. 

Liider oli öelnud, et Põhja-Korea kanakasvatusel ja kanaliha tootmisel on veel arenguruumi, kuid uue farmiga astutakse suur samm edasi.

«See farm hakkab tootma tuhandeid tonne head ja kvalitseetset kanaliha ning kümneid miljoneid mune aastas, võimaldades meil oma menüüd mitmekesistada,» sõnas Kim farmis kõnet pidades.

Kim Jong-un külastas Pyongyangi lähedale Hwangjusse rajatavat kanafarmi
Kim Jong-un külastas Pyongyangi lähedale Hwangjusse rajatavat kanafarmi Foto: KCNA/via REUTERS/Scanpix

Ta lisas, et kõik Põhja-Korea kanafarmid tuleb kaasajastada, sest enamik neist on üle 20 aasta vanad ega tooda piisavas koguses liha ja mune.

Enne farmi külastust käis Kim Pyongyangis ehitatavas uues keskhaiglas, kuid seal ei jätkunud tal kiidusõnu, vaid ta kritiseeris ehitamise eest vastutajaid, et nad on liiga aeglased ning raiskavad liiga palju ehitusmaterjali ja raha.

Kim Jong-un külastas Pyongyangi ehitatavat uut keskhaiglat
Kim Jong-un külastas Pyongyangi ehitatavat uut keskhaiglat Foto: KCNA/via REUTERS/Scanpix

Lääs on Põhja-Koreale tuumaähvarduste ja inimõiguste rikkumiste tõttu kehtestanud majandussanktsioonid, mis on riigi ressursse ja võimalusi elatustaset tõsta vähendanud.

Tagasi üles