VIDEO ⟩ St Louisis meeleavaldajaid relvaga ähvardanud paarile esitati süüdistus

Inna-Katrin Hein
Copy
St Louisi jõukad majaomanikud Mark ja Patricia McCloskey ähvardasid 28. juunil meeleavaldajaid relvadega
St Louisi jõukad majaomanikud Mark ja Patricia McCloskey ähvardasid 28. juunil meeleavaldajaid relvadega Foto: LAWRENCE BRYANT/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Missouris St Louisis meeleavaldajaid 28. juunil relvaga ähvardanud jõukale paarile esitati süüdistus, mis nende advokaadi sõnul on ebaõiglane, kuna ta kliendid kaitsesid oma kodu.

60-aastaseid advokaate Mark ja Patricia McCloskeyt süüdistatakse relva ebaseaduslikuks kasutamises ja neljanda astme kallaletungis, teatab theguardian.com.

Neljanda astme kallaletung on süüdistus, mille puhul ei pea tingimata olema füüsilist kokkupõrget.

USA seaduse kohaselt saab neljanda astme kallaletungi süüdistuse esitada inimesele, kelle käitumine kujutab ohtu ning kelle tõttu teine inimene oleks võinud tõsiselt vigastada või surma saada.

Süüdistuse võib saada ka siis, kui inimene hirmutab teist füüsilise vägivalla ja vigastusega.

«On ebaseaduslik vehkida ja hirmutada avalikkuses relvaga. See kehtib ka St Louisis,» teatas prokurör Kimberly Gardner.

Gardneri sõnul tekitas McCloskeyde käitumine olukorra, mis oleks võinud rahumeelse protesti muuta vägivaldseks.

St Louisi jõukad majaomanikud Mark ja Patricia McCloskey ähvardasid 28. juunil meeleavaldajaid relvadega
St Louisi jõukad majaomanikud Mark ja Patricia McCloskey ähvardasid 28. juunil meeleavaldajaid relvadega Foto: Laurie Skrivan/AP/Scanpix

McCloskeyde advokaadi Joel Schwartzi sõnul oli süüdistuse esitamine pettumus, kuna paar kaitses oma vara ning Patricia McCloskey relv ei olnud laetud.

Juhtum sai 28. juunil alguse sellest, et St Louisi linnapea Lyda Krewsoni tagasiastumist nõudnud meeleavaldajad sisenesid Portland Place’i eratänavale. Protestijad tahtsid eratänava kaudu minna mööda teesulgudest, mis olid pandud linnapea maja kaitseks ja jõuda sealt tema maja juurde.

Eratänava ühes majas elavad McCloskeyd nägid meelavaldajaid ja tulid relvastatuna majast välja arvates, et nende kinnisvara võidakse rünnata.

USAs on alates 25. maist olnud rassimi ja politseivägivalla vastased protestid, mis tekkisid afroameeriklase George Floydi surma tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles