VIDEO ⟩ Saksa politsei tabas korrakaitsjate relvad varastanud «Rambo», kes istus põõsas, kirves süles

Inna-Katrin Hein
Copy
Yves Etienne Rausch, kelle Saksa politsei 17. juulil tabas
Yves Etienne Rausch, kelle Saksa politsei 17. juulil tabas Foto: POLICE OFFENBURG / HANDOUT/EPA/Scanpix

Saksamaa politsei tabas 17. juulil pärast kuus päeva toimunud otsinguid kohaliku «Rambo», kes oli varastanud neljalt politseinikult teenistusrelva ja põgenenud metsa.

Relvavaras oli 31-aastane kindla elukoha ja tööta Yves Etienne Rausch, kellel korrakaitsjate teatel olid kaasas veel noad, vibu ja kirves, teatab iltalehti.fi. 

Mehe otsingus Oppenau lähedases metsas osales 440 politseinikku, lisaks politsei eriüksus ja politseikopterid.

Saksamaal Oppenau lähedal toimus politseioperatsioon, mille käigus tabati politseinikelt relvad ära võtnud Yves Etienne Rausch
Saksamaal Oppenau lähedal toimus politseioperatsioon, mille käigus tabati politseinikelt relvad ära võtnud Yves Etienne Rausch Foto: BENEDIKT SPETHER/AFP/Scanpix

Juhtum sai alguse sellest, et politsei kontrollis metsas asuvat punast maja, milles Rausch elab. Mees ävardas korrakaitsjaid relvadega ja võttis neilt püstolid.

Rausch oli üürivõla tõttu kaotanud korteri ja kolis metsa, kus ta ema sõnul kasvatas köögivilju ja nikerdas müügiks puidust esemeid.

Politseinike teatel oli Rausch oma maja ümbrust üritanud kindlustada, et võõrad sinna ei pääseks. Hoone ümber oli prahti, kive ja saelaudu, samuti oli ta maja muutnud seest omalaadi kindluseks. Politsei jõudis tema jälile kahe vihje abil, millest ühe andis postiljon.

«Leidsime ta maja lähedalt. Ta istus põõsastikus, tema ees maapinnal oli neli politseinike püstolit. Süles oli tal suur kirves,» teatas Rauschi tabamise operatsiooni juhtinud Jürgen Rieger.

Yves Etienne Rausch, kelle Saksa politsei 17. juulil tabas
Yves Etienne Rausch, kelle Saksa politsei 17. juulil tabas Foto: /ZUMAPRESS.com/Scanpix

Mees üritas kinnivõtmisel vastu hakata ja sai kergelt vigastada. Ka üks politsei eriüksuslane sai vigastusi, tõenäoliselt Rauschi kirvest.

Riegeri teatel süüdistatakse Rauschi relvade väljapressimises ja talle tehakse psühhiaatriline uuring. Politseinik lisas, et Rauschi huviks ja hobiks on relvad ning teda saab pidada «relvahulluks».

Rausch on politseile varasemast tuttav ja ta on saanud kohtulikult karistada. 20-aastasena sai ta 3,5-aastase vanglakaristuse selle eest, et vigastas oma kallimat vibunoolega.

Kohus määrast talle vangistuse ka paremäärmuslike ideede levitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles