VIDEO ⟩ Frankfurdi «koroonapidu» läks ülekäte, politsei võttis kümneid inimesi kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Saksamaa Frankfurdi politsei. PIlt on illustreeriv
Saksamaa Frankfurdi politsei. PIlt on illustreeriv Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS/Scanpix

Saksamaal Frankfurdis võttis politsei möödunud nädalalõpul kinni 39 inimest, kes osalesid «koroonapeol» ja loopisid korrakaitsjaid tühjade pudelitega.

Frankfurdi kesklinnas Ooperiväljakul toimunud peol osales ligi 1000 noort, kellest osa algatas kakluse, teatab afp.com.

Frankfurdi politsei esindajate sõnul üritasid korrakaitsjad kaklust lõpetada ja aidata kannatada saanuid, kuid noored hakkasid neid pudelitega loopima. Viis politsenikku said vigastada.

Politseijuht Gerhard Bereswilli arvates oli sündmuskohal umbes 800 inimest. «Eriti kohutav oli see, et kõrvalseisjad vilistasid ja karjusid kakelnute ergutamiseks ning plaksutasid käsi, samas loopides politseinikke pudelitega,» sõnas Bereswill.

Frankfurdi kesklinnas asuv Ooperiväljak on populaarne noorte kogunemiskoht. Saksa meedia nimetas möödunud nädalalõpul seal toimunud kogunemist «koroonapeoks».

Saksamaal on koroonaviiruse tõttu baarid ja ööklubid seni suletud, kuid avalikes kohtades toimub noorte spontaanseid kogunemisi koos muusika ja alkoholiga.

Juunis toimusid «koroonapeod» Stuttgarti kesklinnas, kus politsei tegi narkootikumide leidmiseks haarangu. Ka siis ründasid peolised korrakaitsjaid pudelite ja ka kividega. Mitu tundi kestnud vägivallatsemise ajal lõhkusid noored poeaknaid ja varastasid kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles