Stan Wawrinka esimesest kohtumisest Roger Federeriga: olin täiesti halvatud

Elu24
Copy
Šveitsi tennisestaar Stan Wawrinka (vasakul) peab 2019. aasta Indian Wellsi turniiril kaasmaalasest legendi järjekordse võidu puhul  õnnitlema.
Šveitsi tennisestaar Stan Wawrinka (vasakul) peab 2019. aasta Indian Wellsi turniiril kaasmaalasest legendi järjekordse võidu puhul õnnitlema. Foto: Mark J. Terrill/AP

Pärast mitmekuulist pausi avaneb tennisistidel peagi jälle võimalus mängida suurtel turniiridel. Augusti viimasel päeval peaks algama US Open ning seejärel, pärast nädalast vaheaega Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused. 

Hiljutises intervjuus tennisworldusa.orgile meenutas Šveitsi tennisetäht Stanislas Wawrinka oma esmakohtumist kaasmaalase Roger Federeriga.  

Šveitsi tennise «igavene teine», 35-aastane Wawrinka sõnas: «Loomulikult ma mäletan seda kohtumist, seda päeva. Ja väga hästi.»

«See oli Bielis, saviliivaväljakutel Šveitsi Tennisekeskuses. Ma olin 16-aastane, Roger oli siis 19. Pidin Federeriga sparrima. Ta valmistus olümpiamängudeks. Mäletan, et panin end meeletu pinge alla. Pärast iga eksimust tundsin end halvatuna. Juba ainuüksi mõte võimalikust lihtveast paralüseeris mind täielikult. Siiski andsin endast absoluutselt kõik ja pärast viit minutit väljakul olin täiesti punases.»

Wawrinka ja Federer on omavahel pidanud 26 matši, millest kolm on lõppenud Wawrinka võiduga. Maailma edetabelis asub Wawrinka 17. positsioonil, ta on võitnud kolm suure slämmi turniiri: 2014.aastal Australian Openi, 2015. aastal Prantsusmaa lahtised ning 2016. aastal US Openi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles