EiK avaldas koostöös TIKS Rekordsiga uue põneva helikeelega kogumiku

Elu24
Copy
EIK
EIK Foto: EIK

15. juulil avaldas muusik EiK omanimelise kogumiku «EiK» koostöös TIKS Rekordsiga, mis sisaldab kolme juba ilmunud ja viit täiesti värsket pala. 

«Plaadi «EiK» puhul on tegemist justnimelt kogumikuga paladest, mis me bändiga alates möödunud aasta maist oleme valmistanud,» täpsustas autor.

Lisaks juba eelnevalt väljaantud lugudele, «Ilusti», «Tinnitus» ja «Ilusti» remix, leiab sellelt viis täiesti värsket laulu, mida ühendab sama koosseisu kindel helikeel.

Plaat ilmus koostöös Luurel Varasega, kes tegi elektroonilised taustad. Mattias Tirmaste  mängis elektrikitarri ning Maris Pihlap laulis taustavokaale ja mängis viiulit.

Lisaks põhituumikule olid vokaalide salvestamisel abiks produtsent Sander Mölder, kitarrist Jonas Kaarnamets (Frankie Animal). Trummid salvestas Rainer Meinart ja mängis Kristjan Tenso (Kenors).

Lood mixis ja masterdas José Diogo Neves.

Kuula uut kogumikku Spotifyst SIIT.

Vaata EiKi muusikavideoid «Ilusti» SIIT ning «Tinnitus» SIIT.

Esitluskontserti kohta saab rohkem infot Facebookist

‘’Plaadi loomeprotsess oli sisuliselt üks kuudepikkune ideede, salvestiste ja inimeste liigutamine ühest stuudiost, kodust või prooviruumist teise. Kuna kokku oli sattunud hulk üpris eriilmeliste muusikamaitsetega persoone, sai katsetatud vähemalt minu jaoks täiesti uusi stiile ja lähenemisi,’’ kommenteerib EiK. ‘’Seadsin elus esimest korda sõnu house’i peale, salvestasime mu esimesed päris trummikomplektiga mängitud trummid, demode loomise lõpusirgel tegime isegi lugusid, mis kaldusid kohati indie popi ja shoegaze’i suunas,’’ täpsustab luuletaja.

TIKS Rekords plaadifirma esindaja, produtsent Sander Mölder lisab omalt poolt: ‘’No Eikiga on nii, et ta on kindlalt üks Eesti töökamaid poeete-räppareid. Nende 2 plaadi puhul, kus mul on õnnestunud temaga koos stuudios olla ja kaasa mõelda, pole vist olnud ühtegi korda, kui ta ei oleks esimese ‘take’iga kõike ideaalselt linti saanud. Järgmised salvestused on lihtsalt tema enesetunde parandamiseks, et ta ei tulnud mütsiga lööma.’’

EiK esitleb enda uut muusikat 30. juulil Tallinnas, lokaalis Uus Laine ning lisaks astub üles augusti lõpus toimuval Tallinn Music Weekil – TIKS Rekords kontsertõhtul, 28. augustil, F-hoone mustas saalis.

Kuula uut kogumikku Spotifyst SIIT.

Vaata EiKi muusikavideoid ‘’Ilusti’’ SIIT ning ‘’Tinnitus’’SIIT.

Esitluskontsert FBs: SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles