ÜLEHELIKIIRUSEL ⟩ Autojuhile laekus metsik trahv ulmelise kiirusega kihutamise eest

Elu24
Copy
Ka WRC-autoga oleks selline saavutus mõeldamatu.
Ka WRC-autoga oleks selline saavutus mõeldamatu. Foto: AFP/SCANPIX

Itaalias tõi kiirusekaamera apsakas mehele kaela uskumatu süüdistuse, kirjutab kohalik meedia.

Itaalia liiklusjärelvalve eest vastutav Giovanni Strogolo jagas uskumatut vahejuhtumit. Kesk-Itaalias sõitnud juhile laekus hiljuti trahv täiesti mõeldamatu kiiruseületuse eest.

Kohaliku kiirusekaamera arvates sõitis naine oma Ford Focusega 70 km/h piirangu alas kiirusega 703 km/h! Juhi šokiks laekus talle selle eest koju 863-eurone trahv. Varem rikkumisteta pääsenud naisel tuli ka 10 veapunkti, mis on juba pool lubadest ilma jäämise normist.

Saatuslik trahviteade.
Saatuslik trahviteade. Foto: Facebook

Ilmselgelt oli selline süüdistus täiesti mõistusevastane. Seepärast kritiseeris Strogolo ka politseid, et selline hullus ilma kontrollimata välja saadeti. Samas soovitas ta trahvi mitte edasi kaevata, vaid kompensiatsiooni nõuda.

Kaamera tarkvaraveast sündinud 700-kilomeetrine tunnikiirus ületab rohkem kui kolmekordselt Focuse võimaliku kiiruse. Samuti on see palju kiirem kõige nobedamast autost Bugatti Chironist, mis suudab saavutada 490-kilomeetrise tunnikiiruse.

Sarnane viga on kaameraga ette tulnud ka Belgias. Seal ületas üks juht kiirust oma Opel Astraga, kuid sai trahvi «väikese varuga», täpsemalt 695 km/h sõitmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles