Põhja-Korea karistab kodanikke, kes Kim Jong-ili südamest ei leinanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diktaatorit Kim Jong-ili leinavad põhjakorealased
Diktaatorit Kim Jong-ili leinavad põhjakorealased Foto: SCANPIX

Põhja-Korea võimud karistavad neid selle riigi kodanikke, kes ei leinanud möödunud aasta detsembris surnud riigijuhti Kim Jong-ili südamest, vaid ainult teesklesid.

Lõuna-Koreas ilmuva internetiväljaande Daily NK andmetel on see informatsioon pärit Hamkyungi provintsist, edastab ABC News.

Väidetavalt saadeti  vähemalt pooleks aastaks sunnitöölaagrisse need, kes ei osalenud Armsa Juhi leinaüritustel ega nutnud avalikult piisavalt.

Samasugust karistamist kasutati ka Kim Jong-ili isa Kim Il-sungi surma järel.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International andmetel on Põhja-Korea vangi- ja sunnitöölaagrites umbes 200 000 inimest.

Need karistuspaigad on jagatud kaheks grupiks. Esimeses on nii-öelda tõsise kuriteo korda saatnud, kes ei pääse enam kunagi vabadusse. Teises aga midagi kergemat korda saatnud, näiteks riigi valitsust kritiseerinud või Lõuna-Koreasse põgeneda püüdnud. Neil on võimalus lõpuks välja pääseda.

Amnesty Internationali sõnul sureb neis vangilaagrites 40 protsenti kinnipeetavatest nälja tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles