SUUR MUUTUS Vormeliäss Hamilton tegi oma koerast vegani ja sai palju vihast tagasisidet

Elu24
Copy
Hamilton ja Roscoe
Hamilton ja Roscoe Foto: Reuters/ScanPix

Hamilton avaldas oma koera Instagrami lehel fännidele uudise, kus kinnitab, et loom on nüüd palju tervem. Mõnede arvates on tegemist aga koera väärkohtlemisega.

 Vormeliäss Lewis Hamiltoni koeral on Instagram ligi 180 000 jälgijaga. Seal teatas ta fännidele, et bulldog Roscoe läks üle täiesti taimtoidulisele dieedile.

«Hei rahvas, Roscoe on nüüd puhas vegan. Veganiks hakkamise järel on tema karv palju pehmemaks läinud ja paistetanud käpad tervenenud,» kirjutas Hamilton. Vormelipiloodi sõnul on taimetoit aidanud isegi koera artriidi vastu.

«Olen hästi õnnelik tulemuste üle ja tema on ka,» kinnitas Hamilton. 35-aastane Hamilton on ka ise juba kolm aastat taimetoiduga piirdunud. Vormeliässa sõnul on loomakasvatuse toodetav kasvuhoonegaaside kogus loodusele liig.

Inimeste arvamused lähevad selles küsimuses lahku. Uudised Roscoe kohta on kogunud sotsiaalmeedias tuhandeid «vihaseid» reaktsioone. Paljude väitel ei vasta koerale vaid taimetoidu söötmine mingile eetikale.

«Selline toitumine ei vasta kodulooma heaolu standardile,» kinnitas Briti veterinaaride esindaja Daniella dos Santos meediale. Tema sõnul on sedauses kirjas, mis tingimused omanik loomale tagama peab.

Paljude arvates on aga koera puhul - erinevalt näiteks kassist - vegandieet võimalik. Kuna koerad pole karnivoorid, vaid hoopis omnivoorid, saab neile väidetavalt kõik vajaliku taimtoiduga tagada.

Hamiltoni koerte instagram RoscoeLovesCoco oli algselt tema mõlemale bulldogile. Kuueaastane Coco suri aga eelmisel kuul arvatavasse südamerabandusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles