See aasta on Eestis veeõnnetustes hukkunute poolest traagilisem kui eelmine. Kurb statistika teeb muret Eesti ujujale Merle Liivandile, kes usub, et ujumisõpetuse ning veeohutuse teadvustamises on veel arenguruumi. Päästeameti ennetusosakonna juhi Viktor Saaremetsa sõnul on aga põhiprobleem alkohol.

Ameerikas elav Eesti ujuja Merle Liivand on olnud ujumistreener juba kümme aastat. Just treenerikogemus on üks põhjustest, miks eestlannale on südamevalu põhjustanud veeõnnetustes hukkunute statistika. «Iga aasta tundub, et sellest teemast tuleks rääkida, sest statistika on jätkuvalt kurb ja murettekitav,» räägib Liivand avameelselt Elu24-le. «Hoian vägagi silma peal statistikal, aga samas on see hingekriipiv, kui hommikuti trennis vette hüppan, aga väga paljud inimesed ei suuda seda teha, mida mina tuhandeid kordi olen teinud,» ütleb Liivand. 

Kogenud ujujana on ta olnud korduvalt ka päästja rollis. «Olen oma elus päästnud nii lapsi kui ka täiskasvanuid. Ükskord hüppas Ameerika jalgpallur (Miami Dolphins meeskonnast) basseini ja pidin ta basseiniääre juurde aitama. Mees läks ehmatusega minema ja pärast kuulsin vetelpäästjalt, et ta elu on väärt 53 miljonit.»

Kommentaarid
Copy