The Blinking Lights tüürib rokihoovuses kindlameelsel kursil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader täna õhtul esitlusele tulevast videost: vasakult Jan-Christopher Soovik, Karl Eerik Valkna ja Aleksander Seeman.
Kaader täna õhtul esitlusele tulevast videost: vasakult Jan-Christopher Soovik, Karl Eerik Valkna ja Aleksander Seeman. Foto: Indrek Arula

The Blinking Lights (TBL) ei vaja tutvustamist noortebändide maailmas toimuvaga kursisolijale, küll aga lugejaskonnale, kes ei tea, et seni veel vähetuntud koosseisu ja nime taga on peidus oma ea kohta väga andekad muusikud, kelle ühistöö tulemusel tuleb täna esmaettekandele kinos Sõprus nende esimene professionaalne muusikavideo.

Möödunud aasta lõpul Von Krahlis toimunud konkursil Noortebänd 2011 võitles TBL end finaali. Kaheksa lõppvooru jõudnud ansambli seas polnud nad küll parimad, kuid žürii sõnul oligi võitjat raske valida.

TBLi produtsendi ja basskitarristi Jan-Christopher Sooviku isa Peeter Sooviku hinnangul läks poistel kokkuvõttes hästi ning mitteametliku info põhjal võib bändi lugeda konkursil esikolmikusse jõudnuks.

«Võitsime sealt täpselt nii palju kui tahtsime ning saavutasime täpselt selle, mida ootasime,» viitab bändi ninamees Aleksander Seeman konkursilt pagasina kaasa tulnud kontaktidele ja tunnustusele.

Jani sõnul on nende seni suurim võit see, et nad on saanud varasemast rohkem tagasisidet. «Lisaks ka esinemiskutseid - oleme inimestele silma jäänud. Enne seda ei olnud me mitte keegi. Tegelikult ei ole praegugi,» hindab noormees hetkeseisu.

Lapsepõlve unistus ja perekondlik koostöö
Bänditegemine oli poistel juba lapsepõlveunistus, räägib Aleksander. «Piltlikult võib öelda, et olen näinud Karli (TBLi trummar Karl Eerik Valkna - toim) sündi ja ka Jan on ammune lapsepõlvesõber. See kõik on nagu family business,» märgib noormees ja lisab, et bändisisene üksmeel on väga tugev.

TBL sündis samuti perekondliku sündmuse puhul. «Panime bändi kokku Jani isa pulmaks, mida peeti maagilisel kuupäeval 7.7.2007. See oli koht, kust saime esimest korda väga innustavat tagasisidet, ja otsustasime edasi minna,» räägib näitlejaperekonnast põlvnev Aleksander. «Kihk muusikat teha on siiamaani sees.»

Oma muusikaliste iidolite ja inspiratsiooniallikate kohta ütlevad poisid, et kuulavad muusikat seinast seina. Nimelt peavad nad kõiksugust muusikat potentsiaalseks ideelaenuks. Põhilised eeskujud triivivad siiski rokkmuusika lipu all, näiteks Audioslave, Led Zeppelin, Queens of The Stone Age, Black Keys jt.

Eklektiline muusikamaitse
Kokkuhoidvale «perekonnale» kohaselt on poistele suureks abiks nende mänedžer ja ühe bändiliikme isa Peeter Soovik, kes The Blinking Lightsi kitarristi ja solisti Aleksandri sõnul neid palju positiivselt suunanud ning hea muusikaga nakatanud on. «Mina ammutan inspiratsiooni väga erinevatest stiilidest. Meie muusikale ei saa seepärast kindlat raami tekitada, kuid seda võiks nimetada nüansirohkeks rock’n’roll’iks.»

Poiste esimene suurem saavutus bänditegemisel pärast konkursil Noortebänd 2011 osalemist on tõenäoliselt tänaõhtune debüütvideo esilinastus kinos Sõprus.

Video TBLi loole «Get It Down» režissöör on tuntud moefotograaf Inderk Arula, kellega on bändil koostööd tulnud teha ka varem.

Tõenäoliselt pole aga plaati lähima kahe aasta jooksul bändilt oodata, kuna Sooviku sõnul peaks debüütalbum kui verstapost olema väga tugev ning ilmuma õige ajastusega. Hoolimata sellest märgib mees, et video väljatulekut võib pidada heaks pinnaseks uutele sammudele.

Ilma hariduseta head muusikat ei tee
Uute eesmärkidega laia maailma poisid ei kiirusta, kuna haridus on noormeeste silmis hetkel prioriteet number üks. «Haridus ja haritus on olulised, sest ilma nendeta ei tee ka head muusikat,» on bänd üksmeelel, kelle kõik liikmed on seotud muusikaõpingutega nii Pärnus kui ka Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakoolis.

Bändi soolohääl Aleksander tänab jumalat, et vanemate soovil sai kunagi muusikakooli mindud. «Naljalt poleks täna siin, kui poleks olnud muusikalist haridust.»

TBLi Facebooki lehel on ühe alustava muusikalise koosseisu kohta väga piisav kogus fänne, et neile üks korralik kontsert korraldada. Seega kontserdigraafiku hõreduse pärast poisid muret tundma ei pea. «See aasta tuleb kindlasti väga huvitav just sel põhjusel, et ees on hulganisti esinemisi. Eesmärk on olla aasta lõpus veidi teises olukorras kui praegu,» räägib produtsent Soovik, kes näeb bändis väga suurt potentsiaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles