Grillime ideaalselt pardiliha! Mõned vajalikud nipid loe siit!

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Raadio Elmar reedene hommikuprogramm kujunes oma juttude poolest eriti isuäratavaks - spetsialist Kairo Roots andis nõu, kuidas maitsvat pardiliha küpsetada. Vaata järgi ja tee grillipidu meeldejäävaks!

«Eks ta ole muidugi maitseasi, kellele meeldib rohkem pardiliha, kellele jällegi kanaliha. Ma ise eelistan pigem parti, sest maitse on hoopis intensiivsem ja tekstuur mahlasem,» märkis Meatmarketi peakokk Kairo Roots.

«Pardi rinna puhul on kõige suurem oht see, et nahk läheb grilli peal põlema - pardiliha puhul on nahk lihtsalt väga rasvane osa. Mina kasutan eelküpsetamise jaoks panni, võid selle samuti grilli peale panna. Ma teen kõigepealt naha panni peal hästi heaks krõbedaks ja siis panen alles restile suitsema,» soovitas peakokk.

Naha krõbedaks küpsetamise juures on oluline jälgida, et liha läheks alguses külma panni peale. «See pann ei tohi kindlasti kuum olla. Rasv peab hakkama ise külma panni pean vaikselt sulama,» lisas Roots olulise nüansi.

«Seda lihatükki tasub küpsetada viisil, et ta jääks keskelt veidi toores, nii saavutad kõige mahlasema tulemuse. Üle küpsetades jääb liha liiga kuivaks. Ostke endale kööki korralik digitaalne termomeeter, et liha temperatuuri kontrollida, see on parim abimees. Näiteks medium plus pardirinna küpsetamiseks võiks see temperatuur olla ligikaudu 56-57 kraadi,» märkis mees.

Peakokk soovitas pardiliha kõrvale valmistada köögivilju. «Köögiviljad saate küpsetada samuti grilli peal, mina soovitan praadida need või sees,» lisas Roots.

Kuula peakoka juhtnööre SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles