Prohvetlik aprillinali ennustas Rally Estonia saatust ette (2)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Rally Estonia 2019. Pildil Oliver Solberg ja Aaron Johnston.
Rally Estonia 2019. Pildil Oliver Solberg ja Aaron Johnston. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

«Eesti rallisõpradel on võimalus osa saada autoralli absoluutsest tipust, kui 2020. aastal sõidetakse Eestis autoralli MM-sarja WRC etapp, teatavad Estonia Rally korraldajad.» Just nii kirjutas 2014. aasta 1. aprillil motorsport.ee oma koduleheküljel.

Nüüd on aprillinaljana mõeldud unistus tõeks osutunud. Käesoleva aasta 4.-6. septembrini toimubki Eestis WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp.

Postituse teinud, praegune Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni peasekretär Rauno Kais ei soovinud ennast võõraste sulgedega ehtida ja pakkus, et kirjatüki autoriks võib olla Rally Estonia meediajuht Margus Kiiver.  

Kiiver ise arvas, et ta võis küll 2014. aastal sellise nalja teha, kuid pärast oma meiliajaloo läbituhnimist sõnas, et ei saa 100 protsendilise kindlusega oma prohvetlikkust kinnitada.

«Stiililt nagu oleks minu tekst, aga tõestada ei saa,» ütles Kiiver.

Prohvetlikku aprillinalja saad lugeda siit

Eile, 2. juulil 2020 allkirjastati Tallinnas, Stenbocki majas WRC Promoter tegevjuhi Oliver Ciesla ja Estonian Autosport Events MTÜ juhatuse liikme Tarmo Hõbe poolt 2020. aasta WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapi korraldusleping. 4.-6. septembril toimuv Rally Estonia on esmakordselt FIA WRC autoralli maailmameistrivõistluste etapp ja Eesti on 33. riik maailmas, mis võõrustab WRC sarja etappi.

Ajaloolise võistluse keskuseks on Tartus asuv Eesti Rahva Muuseum, kus asuvad võistluskeskus, hooldusala, meediakeskus ja poodium. Kiiruskatsed sõidetakse Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja valdade teedel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles