FOTO ⟩ Rainer Vakra sai lõpuks ülikooli diplomi kätte

Elu24
Copy
Rainer Vakra andis Tallinna ülikooli plagiaadikomisjoni ees selgitusi.
Rainer Vakra andis Tallinna ülikooli plagiaadikomisjoni ees selgitusi. Foto: Remo Tõnismäe

Poliitik Rainer Vakra jäi eelmisel aastal seoses plagiaadisüüdistusega ilma ülikooli bakalaureusekraadi diplomist. Täna teatas mees sotsiaalmeedia vahendusel, et on lõpuks diplomeeritud mees. 

«Eesmärk bakalaureusetöö teha hindele A on saavutatud! Olen diplomeeritud,» rõõmustas Rainer Vakra sotsiaalmeediasse postitatud pildi all. 

Vakra lisas, et tal on tõeliselt hea meel ja ta on väga tänulik. «Aitäh, lähedased ja sõbrad, et uskusite minusse ja toetasite mind. Eriline tänu mu kallile Marilinile. Aitäh nõmmekad, kes minu A-väärilise lõputöö valmimisele kaasa aitasid,» kirjutas Vakra.

Vakra sõnul usub ta siiralt, et keskkonnateadlikkust ja jäätmete sortimise taset on võimalik personaalse nõustamise teel tõsta.

«Nüüd tuleb lihtsalt uurimistöö raames Nõmmel kasutatud mudelit rakendada terves Eestis puhtama kodumaa nimel! Per aspera ad astra!»

Vakra plagiaadisüüdistus

Eelmise aasta 26. veebruaril otsustas Tallinna Ülikooli seitsmeliikmeline akadeemiline komisjon, et Rainer Vakra 2002. aasta Tallinna Pedakoogikaülikoolis kaitstud lõputöös «Pakendijäätmete kogumis- ja taaskasutussüsteemi ettevalmistamine Tartus» oli piisavalt viideteta kattuvusi, mistõttu alustati haldusmenetlust.

Nimelt kasutas sotsiaaldemokraat Rainer Vakra oma 17 aasta taguses lõputöös viitamata Säästva Eesti Instituudi raportit, millest üks oli sel ajal avaldamata. 

Märtsis kokku saanud Tallinna Ülikooli professoritest koosnev komisjon otsustas, et Vakra koostatud bakalaureusekraadi lõputöö oli plagiaat, kirjutas Postimees

Ülikool otsustas toona ka, et Vakrale jääb magistrikraad alles vaid juhul, kui ta kirjutab kahe aasta jooksul uue bakalaureusetöö. 

Tänavu 9. jaanuaril kaks nädalat enne lõputöö kaitsmist rääkis Vakra Elu24-le, et vaim on tal kaitsmiseks valmis, sest nägi selle nimel pool aastat kõvasti vaeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles