PILTUUDIS ⟩ Tõrva linn maksab kinni näki uued rinnad

Elu24
Copy
Tõrva liivaskulptuur «Mulgi näkk» sai tormis kannatada ning vajab uusi rindu.
Tõrva liivaskulptuur «Mulgi näkk» sai tormis kannatada ning vajab uusi rindu. Foto: Lugeja foto

Suvise pööripäeva tähistamiseks kerkis Tõrva linna liivaskulptuur «Mulgi näkk». Selle nädala tormiga mõõtu pistes jäi aga liivaskulptuur ilma oma rindadest, kuid vallavanema sõnul saab näkk juba peagi uued «rinnaimplantaadid». 

Liivaskulptuur «Mulgi näkk» valmis Tõrva kesklinnas 20. juunil ja selle autoriks oli Läti skulptori Agnese Rudzite-Kirillova, vahendab Tõrva valla ametlik kodulehekülg. Liimiseguga kaetud liivaskulptuur pidi esialgsetel andmetel säilima kuni sügiseni aga tugev vihmahoog tegi kestval nädalal näkile liiga.

Vallavanema sõnul vajab «Mulgi näkk» lisaks uutele rindadele ka veidi saba silumist.
Vallavanema sõnul vajab «Mulgi näkk» lisaks uutele rindadele ka veidi saba silumist. Foto: Erakogu

«Tõepoolest vajab kümme kuuma päeva ajaloolises suvituslinnas Tõrvas inimesi tervitanud ja väga populaarseks kujunenud «Mulgi näkk» uute «rinnaimplantaatide» paigaldust ja saba silumist,» tõdes Tõrva vallavanem Maido Ruusmann.

«Suure tõenäosusega tegi eilne tugev, kohati tormi mõõtmeid võtnud sadu natuke talle liiga, ei taha uskuda vandalismi,» pakkus vallavanem põhjust, miks näkk hetkel natuke nukram välja näeb.

«Mulgi näkk» peaks huviliste ees taas oma täies hiilguses olema reede õhtuks.
«Mulgi näkk» peaks huviliste ees taas oma täies hiilguses olema reede õhtuks. Foto: Erakogu

Ruusmann kinnitas, et nädalavahetuseks on näkk eeldatavalt tagasi oma originaalses hiilguses. «Reedel on näki autor, üks Baltimaade andekamaid liivaskulptoreid, lätlanna Agnese Rudzite-Kirilova, tulemas näki rindasid kohendama ja eeldatavalt reede õhtuks on näkk taaskord oma täies ilus ja salapäras inimesi tervitamas.»

«Nii et, kes tahab lähedalt näha kuidas Mulgi näkile kergeid iluoperatsioone tehakse, on kõik reedel, Mulgimaa kuurorti, Tõrva teretulnud. Loomulikult ootab näkk ja Tõrva ka peale reedet kõiki külla,» lisas vallavanem.

«Mulgi näki» autoriks on Läti skulptor Agnese Rudzite-Kirillova (pildil paremal), kes saabub Tõrvasse vajalikku iluoperatsiooni teostama reedel.
«Mulgi näki» autoriks on Läti skulptor Agnese Rudzite-Kirillova (pildil paremal), kes saabub Tõrvasse vajalikku iluoperatsiooni teostama reedel. Foto: Erakogu

Seoses Tõrva näkiga laekus Elu24-le ka vihje kohalike seas levivast kuulujutust, et liivaskulptuur läks maksma 10 000 eurot. Vallavanem lükkab selle kiirelt ümber.

«Ei maksnud ta mitte ligilähedalegi vihjatud summale, mitu korda vähem. Aga rõõmu ja uudistavaid inimesi, ka neid, kes spetsiaalselt näki pärast Tõrva sõidavad, see eest on palju!» kinnitas Ruusmann.

Ka parandustööd ei lähe Ruusmanni sõnul palju maksma. «Kordades vähem kui ollakse tavaliselt nõus maksma. Usun, et palju naised on kadedad, et nii odavalt saab,» kostis vallavanem, kuid jätkas murelikult: «kuna näki rinnapartii on küllalt muljeltavaldava suurusega, siis on see ka kaalult päris raske, mis teeb selle hoidmise päris keeruliseks.»

Ruusmann pakkus, et vastupidavama rinnapartii nimel proovitakse tugevama kattekooriku nimel seda reedel veelgi rohkem liimiseguga katta. «Võib-olla peame suurte tormide tarbeks näkile ka vihmakeepi selga panema, arutame veel seda autoriga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles