LHV toetab pärimusmuusika pidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Kask

Viljandi pärimusmuusika festival sai endale uue toetaja: eesti muusikalist juurikat aitab hoida ja kasvatada investeerimispank LHV.


Neljapäeval sõlmisid Eesti pärimusmuusika keskus ja LHV koostöölepingu, mille alusel toetab viimati nimetatu sellesuvise festivali korraldamist.

«LHV on Eesti kapitalil põhinev investeerimispank ning meie toetus sobib hästi sündmusele, mis aitab pärimuskultuuri hoida ja edasi viia,» ütles lepingu allakirjutamisel LHV juhatuse esimees Erki Kilu. «Oleme leidnud Eesti pärimusmuusika keskuse näol koostööpartneri, kelle kaudu saame anda oma panuse eesti rahvuskultuuri püsimisse.»

Pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg kinnitas, et tunneb uue partneri üle suurt rõõmu. «Pärimusmuusika on ühe rahvuse muusikaline emakeel ning selleks, et säiliks meie rahvuslik identiteet, on vaja pärimusmuusikat hoida ja propageerida. Võttes arvesse tänast majandusolukorda, on LHV otsus meie tegevusele õlg alla panna seda hinnatavam.»

Tänavune pärimusmuusika festival kestab 23.-26. juulini ning on järjekorranumbrilt 17. Sel korral on tähelepanu keskpunktis soolomäng.

LHV on 1999. aastal loodud investeerimisühing, mis tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus. LHV grupi väärtpaberivahendus-, investeerimis- ja varahaldusteenuseid kasutab ligi 35 000 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles