Uuenduskuuri läbinud kultuuri- ja üritustepaik LAEV heiskab taas purjed

Elu24
Copy
Anna Kaneelina
Anna Kaneelina Foto: Pressimaterjal

Juba homme, 1. juulil «heiskab purjed» Tallinna üks omanäolisemaid kultuuri- ja üritustepaiku LAEV. Kolmandat suve randutakse mere ääres sadama piirkonnas ning ollakse valmis tooma pealinna kultuuriellu ohtralt elamusi ja üllatusi.

Möödunud aastatel on LAEV võõrustanud üle 50 live-artisti ja sadu DJ'sid. Tänavu jätkatakse kontsertelamuste pakkumisega veelgi võimsamalt ja peamiselt vabaõhuvormis. Homme toimuva avaürituse raames esineb LAEVa uuenduskuuri läbinud suveõues mitmekordne Eesti Muusika Auhindade laureaat, võrratu Anna Kaneelina. Sealt edasi jõuab juuli ja augusti jooksul pardale muusikuid, disk jockey’sid ja stand-up-koomikuid seinast seina. Näiteks on üles astumas Miljardid, Frankie Animal, The Boondocks, Gram-Of-Fun, Köömes, nublu, ELLIP, Wateva, Jozels, Mattias Naan jne. Augusti keskel jõuab LAEV’a õuele ka rändava kultuurifestivali Võnge urbanistlik miniversioon Linnavõnge, tuues ühe pika päeva jooksul lavale sellised nimed nagu NOËP, I Wear* Experiment, Daniel Levi, Sander Mölder, Mick Pedaja, Sammalhabe, Moniji (UK) jt. Kaks suvekuud jõuavad pakkuda veel mitmeid üllatusi, nii värske alternatiivi kummardajale, klassikalisema popi või roki austajale kui ka elupõlisele klubitajale.

Suvele vastu seilates on LAEV läbinud põhjaliku uuenduskuuri. «Vabaõhulava, laiendatud õueala, päikeseloojangu vaade läbipaistvast kuppeltelgist, rohkem katusealuseid,» loetleb üritustepaiga eestvedaja Maris Altsoo uuendusi. «Aastale 2020 kohaselt oleme panustanud korralikult sellesse, et kultuurinautlemine saaks toimuda ka päriselt ohutumalt ning et inimeste hajutatus poleks pelgalt sõnakõlks, vaid ka reaalselt teostatav ja käibel. Sel suvel ootame külalisi tunduvalt varasematel kellaaegadel kui eelnevatel aastatel ning keskendume senisest enam õuealale, kus üllatame lisaks kõigele muule ka uute vabaajamängudega nagu näiteks jalgpiljard, cornhole, koss jne. Kindlasti saab ka süüa ning suve jooksul tuleme välja veel mõne teisegi üllatusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles