«Kodutunde» saatejuht Rasmuse juhtumist: ka meid pandi karantiini (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Anneli Lahe
Anneli Lahe Foto: Hindrek Maasik/ Kanal2

Elu24 kirjutas eile, et telesaade «Kodutunne» kogus eelmise aasta jõulude ajal Türi koolipoisi Rasmus Juhansoni toetuseks raha, et osta raskete neuroloogiliste probleemidega noormehele hädalavalik trenažöör. Seni ei ole aga ei raha ega ka trenažöör poisini jõudnud. Seepeale otsustas Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond poisile ise vajaliku trenažööri soetada. 

Elu24 küsis telesaate «Kodutunne» saatejuhilt Anneli Lahelt ja produtsendilt Kristi Loigolt, miks ei ole nad seni ostnud Rasmus Juhansonile vajaminevat trenažööri. 

Populaarse telesaate juht ja toimetaja Anneli Lahe sõnul tutvustati jõulusaates viite peret, kellest neljale jõudis saate meeskond vahetult enne koroona aega ka appi minna.

«Siis pandi ka meid karantiini. Rasmus jäi ootele kuid see ei tähenda, et pere osas tööd ei käinud,» rääkis Lahe Elu24-le.

Saatejuhi sõnul helistas «Kodutunde» tegevprodutsent Aivar Sipelgas juba mai kuus, kui selgus, et ehk õnnestub varsti taas tööle hakata pereisale, kuid siis polnud perel sobiv hetk rääkida ning edaspidi ei ole õnnestunud peret kätte saada.

Anneli Lahe edastas Elu24-le ka sõnumi sisu, mis 10. mail pereisale saadeti. «Tere Toomas, Olen Aivar Kodutundest. Kuidas teil läheb? Kas teil on selgunud millis trenazööri oleks Rasmusele vaja? Või peaksime teie füsioterapeudiga selles osas konsulteerima? Et sel juhul oleks meil vaja seda kontakti vaja. Hakkaksime siis vastavalt tegustema!"Sms on täiesti telefonis olemas. Jääb arusaamatuks, miks Lastefond enne ei võtnud vaevaks uurida, mis seisus olukord on.» 

«Mis puutub Lastefondi poolt tellitud trenazööri, siis tekib minul küsimus, kas see on siis Lastefondile annetatud rahade sihtotstarbeline kasutus? Siiri Ottenderi (Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi juhatuse liige - toim.) üks kõne produtsendile oleks sellise asja ju ära hoidnud?» küsis Anneli Lahe. 

«Kodutunde» produtsent Kristi Loigo ei vastanud Elu24 poolt talle saadetud küsimustele, kas tegemist oli arusaamatusega ja kuidas kavatsetakse nüüd Rasmuse puhul käituda, sest jõulusaates korjati raha just poisile vajamineva trenažööri tarbeks, mis on nüüd aga hoopis Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi toetustega ostetud. 

«Mis puutub Kodutunde meeskonna edasistesse tegevustesse, siis siinkohal oleme me kõik ootel ja loodame, et kõigil jagub tervet mõistust ning Kodutunne saab jätkata õige pea,» selgitas Lahe. 

Kristi Loigo kohta tehtud kuriteoteate kohta ütles Lahe, et tema saab seda kommenteerida vaid oma professioonist lähtuvalt. 

«Kogu meeskond on teinud tööd hinge ja südamega. Sageli ära teinud rohkem kui plaanitud. Pole harv juhus, kui lisaks plaanitud remonttöödele oleme jooksvalt otsinud lisamööblit, nii näiteks sisustasime vähki põdeva Kirilli vanemate magamistoa,» kirjutas Lahe.

Ta lisas, et nii mõnigikord peab ta lisaks tavatööle suhtlema ka paljude erinevate valdkondade ametnikega, kui pere vajab näiteks lisaks elamistingimuste parendamisel veel ka sotsiaalset abi, töö leidmisel või millegi muu osas.

«Kunagi ei viska ükski meeskonnaliige kodus ülejääva mööblitükki või ehitusmaterjali minema vaid toob selle ikka Kodutundesse, kuna kunagi ei tea kellel seda vaja läheb,» lisas Lahe.

Kanal 2 esitas Kristi Loigo kohta kuriteoteate

«Kanal 2 esitas esmaspäeval produktsioonifirma Õuetuba OÜ, MTÜ Kodutunne ja nende ühingute juhatuse ainuliikme Kristi Loigo (varem Nilov) kohta õiguskaitseorganitele kuriteoteate,» teatas Postimees Grupi meediadivisjoni direktor Nele Laev.

Kanal 2-l tekkis laekunud vihjete põhjal kahtlus, et teleprojekti «Kodutunne» kogutud annetused ei ole läinud täies ulatuses sihtotstarbeliselt heategevuseks ning tegemist võib olla kuriteoga.

Teleprojekti «Kodutunne» tootja teleprodutsent Kristi Loigo ei ole suutnud Kanal 2-le esitada andmeid, mis kahtlused ümber lükkaks ja sellega seonduvalt oli Kanal 2 sunnitud esitama asjaolude välja selgitamiseks politseile kuriteoteate.

Loe pikemalt «Kodutunde» jõulusaate ümber kerkinud skandaalist siit

Lastefondi juhatuse liikme Siiri Ottender-Paasma kommentaar

«Jah, ma küsisin Loigolt korduvalt, millal saab Rasmus trenažööri? 19. veebruaril saadetud küsimusele ta («Kodutunde» produtsent Kristi Loigo - toim.) enam ei vastanud,» selgitas Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi juhatuse liige Siiri Ottender-Paasma Elu24-le.

«Kodutunde» saatejuhi Anneli Lahe poolt õhku visatud küsimusele, kas Rasmusele trenažööri ostmine on Lastefondi rahade sihipärane kasutamine, vastas Ottender-Paasma, et on küll. 

«Kindlasti on see sihipärane kasutamine, kuna Lastefond on loodud parandama haigete laste ravitingimusi ja me oleme erinevaid abivahendeid muretsenud paljudele lastele. Trenažööri vajadust kinnitasid Lastefondile erinevad spetsialistid, teiste hulgas füsioterapeut ja toetamise kinnitas kuueliikmeline nõukogu,» vastas Ottender-Paasma. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles