Kuumus tegi Stockholmi metroorööbastest «spagetid»

Inna-Katrin Hein
Copy
Rööpad. Pilt on illustreeriv
Rööpad. Pilt on illustreeriv Foto: PETROS GIANNAKOURIS/AP/Scanpix

Viimaste päevade kuumad ilmad on jõudnud ka Rootsi, mille pealinnas Stockholmis muutusid metroorööpad kuumuse tõttu pehmeks ja seetõttu tuli metrooliiklus mõneks ajaks katkestada.

Stockholmi politsei teatel sõitis 25. juunil kolme vaguniga metroorong rööbastelt maha Skärmarbrinki ja Blåsuti peatuse vahel, edastab iltalehti.fi.

Rongi kiirus ei olnud väljasõiduhetkel kuigi suur ja keegi juhtumis vigastada ei saanud. Vangunites olnud reisijad evakueeriti.

«Kuuma ilma tõttu rööpad paisusid ja selle tõttu tekkis väändumine,» teatas Stockholmi ühistranspordifirma pressiesindaja Johan Nordgren.

Kuna metrood ei saanud kasutada, siis organiseeriti kiiresti inimeste veoks bussid.

Juhuslikult oli sündmuskohal ka rongijuhina töötav Leonardo Gast, kellel oli vaba päev. «Rööpad nägid välja nagu keedetud spagetid. Rääkisin rööbaste parandajatega ja nende arvates võib remont võtta vähemalt nädala,» sõnas Gast.

Stockholmi metroo (rootsi keeles Stockholms tunnelbana ehk tunnelbanan) on Rootsi ainuke metroo, mis avati 1. oktoobril 1950.

Stockholmi metroo koosneb kolmest liinist ja seitsmest haruliinist, millel on kokku 100 jaama, neist 47 on maa-alused ja 53 on maapealsed Stockholmis ja Stockholmi läänis. Metroo kogupikkus on 110 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles