Jaapani vang põgenes aluspükstes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani vang põgenes aluspükste väel
Jaapani vang põgenes aluspükste väel Foto: SCANPIX

Jaapanis Hiroshimas leidis aset juhtum, milles mõrvakatse eest 23 aasta pikkust karistust kandev vang põgenes aluspükste väel.

Tegemist on üle kahe aastakümne esimese vanglast põgenemisega Jaapanis, edastab AFP.

40-aastane vang Li Guolin oli vangla hoovil kehalisi harjutusi tegemas. Enne seda võttis ta vangivormi seljast. Ta kasutas ära ehitustellinguid,  mille abi õnnestus tal üle 4,8-meetrise piirdeaia ronida.

Vang tegutses kiiresti ning põgenemine sujus probleemideta. Võimalik, et kaasa aitas ka see, et ta oli aluspükste väel, hoolimata madalast temperatuurist, mis oli vaid neli kraadi.

Valvuri kinnitusel jooksis pealisrõivad seljast heitnud vang müüri juurde, hüppas tellingute abil sellest üle ning jooksis nagu oleks tal tuhat kuradit kannul olnud.

Politsei kuulutas Li tagaotsitavaks.

Hiina kodakondsusega Li mõisteti Jaapanis 23 aastaks vangi 2005. aastal aset leidnud murdvarguse ja politsei tulistamise pärast.

Hiroshima elanike sõnul on nad hirmul, et vang võib nende koju sisse murda. Lasteasutuste juurde pandi igaks juhuks politseivalve.

Jaapanis on vanglast põgenemised väga haruldased. Eelmine vanglast põgenemine toimus 1990. aastal, kui noorsoovanglas kinni peetul õnnestus vabadusse pääseda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles