Haapsalus käinud Paljas Porgand sai kohalikult pragada: meil ei ole vaja siia selliseid inimesi! (2)

Elu24
Copy
Foto: Madis Sinivee

Paljas Porgand käis hiljuti avastamas Läänemaad ja kajastas seda nii oma blogis kui ka sotsiaalmeedias. Blogija tundis Haapsalu ja selle lähiümbrusega tutvumisest siiralt rõõmu, ent kohalikes tekitas see hoopis pahameelt.

Koroonakriisijärgse majanduslanguse tõttu püüavad Haaapsalu linnavalitsus ja SA Läänemaa kasutada Läänemaa reklaamimiseks võimalikult palju ära sotsiaalmeedia võimalusi, kirjutab Lääne Elu. Juuni esimesel nädalavahetusel tuuritas Läänemaal elustiiliblogija Paljas Porgand, kodanikunimega Merilin Taimre. Oma blogis poseerib ta Haapsalu raudteejaama perroonil ja linnusemuuseumi platvormil, einestab Hapsal Dietrichi restoranis, Dirhami kalakohvikus jm, käib ära ka Osmussaarel ja Roosta seikluspargis.

Naine jagas kauneid kaadreid ka oma Instagrami kontol, millest ühega kaasnes ka kurb ülestunnistus. «Vau! Ma saan onlainis palju viha selle eest, et ma külastasin Haapsalut ja Läänemaad. Meedia on tõeline kunstnik – portreerides seda, mida iganes nad tahavad,» viitab Taimre Lääne Elu veergudel avaldatud artiklile. «Kommentaatorite põhjal minusugune paks kole olematu IQga inimene ei tohiks Haapsalut külastada. Toon sinna Eesti läbustajad kohale,» lisab ta kommentaariumis selgituseks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Merilin Taimre (@paljasporgand) on


Taimre avaldas ka oma Instagram Storys karmi sõnumi ühelt Haapsalu elanikult. «Ma arvan, et sa võiksid teinekord Haapsalu vahele jätta. Kui kuulsin, et osa inimesi soovitas Sul Läänemaad mitte külastada, siis pean kahjuks nõustuma. Meil ei ole vaja siia selliseid inimesi. Mina ei taha, et minu ilusat ja kallist kodukanti, kus olen sünnist saadik juba 24 aastat elanud, tuleks «külastama» taoline inimene nagu sina,» põrutab kohalik. «Mul ei ole iseenesest turistide vastu midagi, aga ma ei taha, et Läänemaad, ja eriti Haapsalut, sinuga kuidagi seostataks. Nukraks teeb see, et oled taolise sponsorluslepingu Läänemaa või Haapsalu turismiametiga teinud. Mul on tõsiselt kahju.»

«Miks võiksin Haapsalu vahele jätta? Kuna edendasin seal turismi kaaseestlaste seas ja näitasin rõõmuga looduskauneid ja kultuurilise väärtusega kohti? Keegi pole soovitanud mul Läänemaad mitte külastada. Otse vastupidi. Meeletult ilus koht ja lausa soovitati!» ei jäänud Taimre omakorda vastust võlgu. «Teil pole vaja sinna selliseid inimesi? Milliseid? Enda eluga rahulolevaid edukaid inimesi, kes on teinud karjääri, andnud välja 5 raamatut, andnud palju väärtust ühiskonnale, aidanud inimesi, teinud heategevust ja süstinud inimestesse positiivsust? Mitte andnud salvavaid seisukohti tühja koha pealt nagu antud kommentaar?» Samuti kinnitab blogija, et pole ühtegi sponsorlepingut Läänemaaga sõlminud: «Mis lepingust jutt? Oleks tore ise ka teada, kui olen kellegagi lepingu sõlminud. Mul on tõsiselt kahju, et nii ilusas linnas on nii palju pimedust.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles