Briti muusikud tahavad saada piletimüügi pealt suuremat tulu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robbie Williams
Robbie Williams Foto: SCANPIX

Radiohead, Robbie Williams ja KT Tunstall on ühendanud väed, et kaitsta muusikatööstust rahaahnete inimeste ees, kes müüvad nõutud kontsertide pileteid tegelikust hinnast tunduvalt kallimalt.

Muusikud ja muusika tööstuse bossid tahaksid ise ka piletite taasmüügi pealt tulu teenida, kuna paljude väljamüüdud kontsertide piletitulu on tunduvalt suurem, kui esmamüügist saadud tulu, vahendab Wenn.

Uue kampaania kohaselt peaksid fännid, kes pileti netist ostavad, selle pealt maksma maksu muusikatööstusele ja asjaosalistele muusikutele.

«See on vastuvõetamatu, et Inglismaal teenitud ligikaudu 200 miljoni Briti naelasest kontserti piletite taasmüügi tulust ei lähe mitte pennigi investoritele, kes neid kontserte toetavad,» seletas Marc Marot Taasmüügi Õiguste Ühingust.

Kriitikuid on seesugune samm aga vihale ajanud. Nad leiavad, et artistide selline rahateenimisviis oleks fännide suhtes ebaaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles