Suri skandaalse «Batmani» filmi teinud režissöör Joel Schumacher

Elu24
Copy
(Vasakult paremale) Joel Schumacher, Arnold Schwarzenegger ja George Clooney filmi «Batman ja Robin» esilinastusel, 1997. aastal.
(Vasakult paremale) Joel Schumacher, Arnold Schwarzenegger ja George Clooney filmi «Batman ja Robin» esilinastusel, 1997. aastal. Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

USA filmirežissöör Joel Schumacher, kes alustas oma karjääri meelelahutusmaailmas kostüümidisainerina, suri 22. juunil vähki, vahendab Variety

Joel Schumacher, kelle nimi võib kõlada tundmatuna, istus režissööritoolil mitme tuntud filmi puhul. Filmikarjääri alguses tegi Schumacher sellised õudusfilmid nagu «Kadunud poisid» (1987) ja «Elumärgid» (1990). Lisaks tõi Schumacher ekraanile filmid «Batman igaveseks» (1995), «Batman ja Robin» (1997), «Telefoniputka» (2002) ja 2004. aasta «Ooperfantoomi» versiooni. 

Mehe panus «Batmani» filmisaagasse oli aga üpris vastuoluline. Näiteks tegi Schumacher otsuse lisada superkangelase kostüümile nibud, otsus mille eest pälvis ta ohtralt kriitikat. Lisaks sellele süüdistati Schumacherit, kes oli avalikult gei, homoerootiliste elementide lisamises Batmani ja Robini suhtesse. 2006. aastal tunnistas George Clooney, kes antud «Batman ja Robin» filmis superkangelast kehastas, et tema mängis Batmani kui homoseksuaalset meest. 

Schumacher tutvustas 1997. aastal maailmale Batmani kostüümiga nibusid, otsus mida superkangelase fännid soojalt vastu ei võtnud.
Schumacher tutvustas 1997. aastal maailmale Batmani kostüümiga nibusid, otsus mida superkangelase fännid soojalt vastu ei võtnud. Foto: Rights Managed/WARNER BROS / Ronald Grant Archi/Scanpix

«Batman ja Robin» filmis astusid üles ka Arnold Schwarzenegger, Chris O'Donnell, Uma Thurman ja Alicia Silverstone. Filmi skoor IMDb andmebaasis on 3,7.

Mitu aastat pärast «Batmani» skandaali sai Schumacher võimaluse teha uus «Ooperifantoomi» versioon, mis pälvis kolm Oscari nominatsiooni. Tema viimaseks tööks jäi menusarja «Kaardimaja» kaks episoodi, mis läksid eetrisse 2013. aastal.

Schumacher kaotas pikaajalise võitluse vähiga 80-aastaselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles