Ööklubi Venus valitsuse piirangutest: 100 inimesega võib avada parlamendi, aga 100 kliendiga välja ei tule

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Venus Club 10. sünnipäev.
Venus Club 10. sünnipäev. Foto: Madis Sinivee/Postimees

Valitsus otsustas eelmisel neljapäeval, et seni suletud ööklubid võib avada 1. juulist, kuid ainult 100 pidulisega. Tallinna ööklubi Venus juhatuse teatel on see otsus vastuvõetamatu.

Valitsus otsustas alates 1. juulist avada viimased suletud olnud meelelahutuskohad, nagu ööklubid, täiskasvanute klubid ja vesipiibukohvikud.

Uksed tohib avada juhul kui paiga pidaja tagab kohalviibijate hajutamise, 50 protsendi täituvuse, maksimaalselt 100 inimese osalemise ning desinfitseerimisnõuete täitmise.

Tallinna vanalinnas tegutseva ööklubi Venus juhatuse sõnul püüab valitsus kogu ööklubide sektorit välja suretada.

Ebavõrdne kohtlemine ajab klubid pankrotti

«Valitsuse otsus on sisutühi ja pehmelt öeldes silmakirjalik. Esiteks ei ole 2+2 reegel vähemalt kuu aega juba kehtinud, seega ei olegi siin midagi leevendada. Avatud on olnud suur osa vesipiibukohvikutest ja täiskasvanute klubidest. Hetkel on suletud vaid seaduskuulekad ööklubid,» väidetakse pressiteates, millele on alla kirjutanud Venusclub OÜ juhatuse liikmed Kardo Kõiv ja Renar Pindel.

Kõivu ja Pindeli väitel näib valitsuse otsus mõnitamisena. «Venuse klubisse mahub pidutsema korraga 700 inimest, lisaks on meil suur kogus personali, kes nende inimeste heaolu ja turvalisuse eest seisavad ja seda tagavad. 100 inimesega võib avada parlamendi, aga kahjuks ettevõtted, kelle omanikud peavad töökohtade loomisel ka elementaarse müügikäibe tekitama, 100 kliendiga välja ei tule,» teatasid mehed.

Kuigi klubipidajad on seni viisakalt valitsuse soovitusi jälginud, ei saa nad enam vaikida. «Selline ebavõrdse konkurentsi loomine on ülimalt taunitav. Lisaks kõigele on ju hetkel teada, et terves linnas toimuvad peod igal pool, siseruumides ja väljas, 2+2 reeglist ei tea keegi ammu enam midagi, enamikes nendes kohtades ei ole absoluutselt mingeid meetmeid, millega hoida ära ülerahvastatust ja kontrollida, mis reaalselt peol toimub,» seisis pressiteates.

Riigi vastu kohtusse?

Klubi juhtide sõnul on Venuses korralik ventilatsioon, palju kohti eraldi istumiseks ning professionaalsed turvamehed, kelle abil saaks inimeste arvu piirata.

Kõiv ja Pindel kaaluvad võimalusi riigilt vastavate kahjude sissenõudmiseks. «Hetkel ei näe me kahjuks valitsuse poolt ühtegi positiivset nooti ja perspektiivi klubide kasvõi mõistliku, näiteks 50 protsendi ulatuses, avamise suunal. Oleme suletud olnud üle 100 päeva ja lõppu ei paista,» teatasid nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles