Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Laura Põldvere muusikavideost "On meie aeg"
Laura Põldvere muusikavideost "On meie aeg" Foto: Gerli Tooming

Toome teieni 24. nädala muusikauudised. Vaido Neigaus on valmis saanud uue loo ja muusikavideo «Värvid» ja Jozels, kodanikunimega Joosep Järvesaar avaldas uue singli «Milka» ning Saaremaa juurtega ansambel Cosmoskva andis välja albumi!

Eesti noored muusikud teevad head

Kolmapäevast 10. juunist alustati uue heategevuskampaaniaga «Mina aitan», kus mitmed tuntud Eesti inimesed pakuvad huvilistele võimalust nendega koos aega veeta.

Koos ajaveetmise viise on mitmeid – näiteks pakutakse võimalust endaga koos õhtustada või hoopis langevarjuhüpet teha. Kampaanias osaleb umbes 20 Eestis tuntud nägu, kes on välja valinud mõne organisatsiooni, mida toetada. Osalejate seas on näiteks Jüri Pootsmann, meisterjaan ja Sissi Nylia Benita. Selleks, et oma lemmiku välja pandud auhinda võita, tuleb annetada nende valitud organisatsioonile ning auhind läheb kõikide annetajate vahel loosimisele. «Minu oma elu eriolukorrast tingituna oluliselt ei muutunud, kuid tean, et on palju inimesi, kel on raske. See on meie püüdlus ühiskonnale keerulisel ajal tagasi anda,» rääkis kampaania peakorraldaja Martin Rakver. «Meie eesmärgiks on koguda vähemalt 10 000€, millest iga sent läheb heategevusse,» lisas ta.

Heategevuskampaania tingimuste ja auhindadega saab tutvuda nende kodulehel minaaitan.ee

Heini Vaikmaa ja ansambel Mahavok kutsuvad taasavastama värskelt restaureeritud Padise kloostrit

Ajalooline kloostrikompleks ja legendaarne Mahavok on aegade jooksul olnud väga tihedalt seotud. Pärast kloostri põhjalikku uuenduskuuri tuleb Mahavok Padisele tagasi ja annab selles ainuaaldse kohas väärika avakontserdi. Praegune aeg on eriline ja nii saab ka see kontsert olema mõtisklev iseolemine, kus Mahavok paneb end proovile. Tuntud lugude kõrval saab kuulata värsket loomingut ja uut sünnib ka kohapeal. Kontserdid toimuvad 1. ja 2. juulil.

Laura Põldvere avaldas uue videosingli “On meie aeg”

Uue laulu viisi ja lüürika autorid on lisaks lauljatarile endale Silver Haugas ja Kusti Lemba. Muusikavideo režissööriks Joosep Kask. «Lõpuks ometi saab alata selle siiamaani kreisi aasta lahe & chill suvi. Võtke aega enda lähedaste jaoks, koguge värskeid mõtteid ja lõkke ääres hüüdke sooja südamega: «On meie aeg & meie lõputu suvi!» Aitäh kõikidele, kes aitasid selle video tegemisel kaasa. Te olete imelised,» kirjutas lauljatar sotsiaalmeedias.Lugu on pärit Laura eelmise aasta detsembris ilmunud albumilt «9 elu».

Eesti elektroonilise muusika duo Vera Vice avaldas 9. juunil debüütalbumi «Vera Versa»

Lood on salvestatud Vera Vice’i kodustuudios ning masterdatud Ö Stuudios Martin Kikase poolt. Vera Vice on pseudonüüm Ave Vellesalu ja Helen Västriku elektroonilise muusika koosseisule. Duo esimene kauamängiv «Vera Versa» koosneb seitsmest loost ja on muusikute sõnul segu unenäolisest popist, eksperimentaalsest ambient’ist ning hüpnootilisest poeesiast. Singlile «Down the River» valmis Ivar Murdi ja Zbanski Kino koostööna ka muusikavideo. «UFOd, unenäolised maastikud, eriskummalised kostüümid ja disko ehk kusagile siia on Vera Vice’i uue video koer maetud,» ütles Ivar Murd.

Jozels, kodanikunimega Joosep Järvesaar avaldas singli «Milka»

Tegemist on Jozelsi teise singliga, mis ilmus koos karantiini ajal filmitud muusikavideoga. Aasta alguses esimese soolosingli avaldanud Jozels jätkab koostööd maineka house-muusika plaadifirmaga Selected, mille alt ka värske singel ilmavalgust nägi. Loole andis enda hääle LA-st pärit lauljatar Naomi Wild, kes on lisaks Jozelsile teinud koostööd ka maailmakuulsa räppariga. «Avastasin Naomi Machine Gun Kelly loost «Glasshouse». Kirjutasin talle, kas tal oleks huvi koostööd teha ja minu rõõmuks oli ta nõus,» räägib produtsent. Järvesaar kehastub «Milka »muusikavideos, mis filmiti karantiini ajal, mitmeks veidraks karakteriks. «Sellel videol oli kümneid erinevaid ideid, kuid koroonaviiruse puhangu tõttu ei olnud võimalik algset ideed, mis hõlmas palju erinevaid inimesi, teostada. Tegime ühes režissöör Janar Aronijaga mõned muudatused ja nii minust kõik need tegelased saidki,» räägib muusik ja lisab, et video eesmärk oli luua visuaalselt eklektiline kokteil, mis saadaks ja täiendaks muusikat. Eriliselt jääb Järvesaarele meelde stseen, kus ta musta vedelikuga üle kallati. «Ikka väga külm oli,» tunnistab artist muheledes. Muusikavideo teostas Vaas Agency. Jozelsi esimene ülesastumine toimus mullu I Land Soundil ja muusik tõdeb, et loodab ka sel suvel festivalil üles astuda. Samuti teha mõnes eriti ägedas asukohas live stream, kus vaid enda loomingut esitada.

Vaido Neigaus on valmis saanud uue loo ja muusikavideo «Värvid»

«Lugu räägib sellest, kuidas viha külvamisel kaovad värvid ja seda, kui tugevad ja kannatlikud on need, kes vikerkaarevärvides,» kommenteeris Neigaus. «Eestis pole varem sellise sõnumiga laulu tehtud ning otsustasin oma tunded ja mõtted panna paberile. Ma soovin selle looga panna LGBT kogukonda olema uhke selle üle kes nad on, sest mitte kellelgi ei ole õigust võtta meilt neid värve.»

Saaremaa juurtega ansambel Cosmoskva andis üle 14 aasta taas välja albumi

Kohaliku plaadifirma TIKS Rekords alt ilmus Saaremaa päritolu väikeorkestri Cosmoskva uus album «IV». Pea 20 aastat tagasi Kuressaares triona sündinud ja 7-liikmeliseks kasvanud Cosmoskva oli kuni eelmise suve singlini “Spider” pikal pausil. Toona väljalubatud album, mil nimeks «IV», ilmus täna digitaalselt TIKS Rekordsi alt.

«Cosmoskva on minu esimene päris bänd, kui nii võib öelda,» räägib auhinnatud produtsent ja helilooja Sander Mölder, kes ühines ansambliga, olles toona kõigest 14-aastane. «Mõte sellest, et see kooslus võiks kasvõi viivuks taas kokku tulla, tekkis juba mõnda aega tagasi. Tunneme teineteist juba aastaid ja käime ka ilma koos muusikat tegemata omavahel läbi, sest eelkõige ongi see lihtsalt üks tore sõpruskond, kellele ühtlasi meeldib ka muusikat teha. Ja see album on selle tulemus,» selgitab Mölder.

Cosmoskva albumi väljaandjaks on plaadifirma TIKS Rekords. «Uue Cosmoskva materjaliga on muusikasõpru õrritatud juba peaaegu kaks aastat. Vahel selline pikema aja võtmine end ei õigusta, õnneks selle plaadi puhul õigustab. Albumi jagu väga head ja ilusat eesti elektroonilist soul-muusikat, mille üle võib uhke olla ja kerge südamega ka välja anda,» kommenteerib TIKS Rekordsi esindaja Peeter Ehala.

Cosmoskva esitleb albumit ainsa kontserdiga Muhu saarel toimuval Juu Jääb festivalil, 3. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles