Uuring: aiatööde tegemine parandab meeste seksielu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: aiatööde tegemine parandab meeste seksielu
Uuring: aiatööde tegemine parandab meeste seksielu Foto: SCANPIX

Austerlaste tehtud uuringu kohaselt aitab nädalas pool tundi aias töötamist meeste seksielu parandada.

Teadlaste sõnul aitab maa kaevamine, umbrohu kitkumine ja muru pügamine impotentsust ennetada, kirjutab The Telegraph.

«Aiatööga võrdne tervislik kasu saadakse näiteks ka tantsimisest ja jalgrattaga sõitmisest. Mehed, kes veedavad üsna palju aega aia eest hoolitsedes, vähendavad terviseriske, sealhulgas ka impotentsuse riski,» selgitasid teadlased.

Uurijad lisasid,  et mitmetel juhtudel on impotentsuse põhjuseks vähene liikumine ja liigsöömine, millega omakorda kaasnevad psüühilised probleemid.

Teadlased jätkasid, et mehed, kes ei soovi sporti teha, saavad vajaliku füüsilise koormuse kätte ka aiatööd tehes.

«30 protsendil impotentsuse juhtumitest on põhjustatud psühholoogilistest faktoritest nagu stress ja depressioon, ülejäänud 70 protsenti aga terviseprobleemidest nagu kõrge vererõhk või isegi diabeet,» selgitasid uurijad.

Mõnede arstide arvates viitavad erektsiooniprobleemid ummistunud arteritele, need aga omakorda võivad viidata varajases staadiumis südamehaigusele.

«30 – 45 minuti pikkune aias töötamine või mõnu muu treening vähendab impotentsuse tekke riski 38 protsendi võrra,» selgitasid arstid.

Mehed, kes nädalas põletasid füüsilise töö või treeninguga 4000 kilokalorit, vähendasid impotentsuse riski 52 protsendi võrra.

Viimasel ajal on Euroopas märgatavalt kasvanud huvi aianduse vastu. Seda nii toiduainete kasvavate hindade kui ka rohelise mõtteviisi leviku tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles