Rahata jäänud artistid Seto jaanitule korraldaja tempudest: vabandused, süüdistused, kadus kui vits vette

Elu24
Copy
Imre Termonen, kes tegutses 2000ndatel Lääne-Virumaal ajakirjanduses, on viimasel ajal korraldanud Seto jaanituld, kuid jäi ka seal esinenud artistidele tänavu võlgu.
Imre Termonen, kes tegutses 2000ndatel Lääne-Virumaal ajakirjanduses, on viimasel ajal korraldanud Seto jaanituld, kuid jäi ka seal esinenud artistidele tänavu võlgu. Foto: Tairo Lutter

Skandaalne Imre Teinonen on taas tagasi suveüritusi korraldamas ning muusikute seas levib umbusk. Paljudel on varasematest aastatest meeles kogemusi, mis valusalt rahakoti pihta läksid.

Imre Termonen on juba aastaid väga aktiivselt kontserte ja festivale korraldanud. Mehel käivad aga needusena kannul tülid, millesse ta satub - kord kohalikega, kord esinejatega.

Nüüd on välja hõigatud, et Seto Jaanituli toimub ka sel suvel. Üritusega seostatakse taas Termoneni. Seepärast on mitmed muusikud ja kontsertidega seotud inimesed hakanud meenutama Termoneni hingel lasuvaid patte.

Paljude sõnul pole Termonen usaldusväärne
Paljude sõnul pole Termonen usaldusväärne Foto: Facebook

Grupis «Muusikute infovahetus» on ilmunud mitu sellist süüdistust. «2017 Seto Jaanitulel jäi Termonen minu ettevõttele võlgu heli- ja valgustehnika eest umbes 7000 eurot,» kirjutas Gabriel Usin.

«Lisaks [jäid maksmata] ka erinevate heli ja valgustehnikute töötasud. Peale üritust väitis Imre, et pole kellelegi võlgu ja kadus kui vits vette, vabandused, süüdistused,» kirjeldas Usin.

Etteheiteid on ka muusikutel. «Esinejad, kes sinna püünele ennast esinema sätivad, soovitan olla väga ettevaatlik ja küsida raha enne esinemist 100% kätte, vastasel juhul avastate et andsite tasuta kontserdi,» hoiatas Joel Pohja. «Eelmise aasta korraldaja on lihtlabane kelm ja varas!»

Termoneni sõnum Kangusele
Termoneni sõnum Kangusele Foto: Facebook

Muusikute gruppi modereeriva Arles Kanguse ütles Elu24le, et endal Termoneniga kokkupuuteid pole, kuid siiski peab ta vajalikuks oma inimestele olulist infot levitada. Seto jaanitule ürituse lehelt teemakohased postitused kustutatakse.

«Ebaõigete andmete avaldamise seadusvastasus,» sai Kangus seepeale Termonenilt ähvardava paragrahviga sõnumi. Samas on postituste juures toodud ajakirjanduses ilmunud lood. Elu24 lisab Imre Termoneni selgitused esimesel võimalusel.

Skandaaliderohke minevik

Paari aasta eest sattus praegu 51-aastane Termonen ka Elu24 tähelepanu alla. 2018. aasta Seto jaanitulel jäi robustse korralduse tõttu lubatud lavaminutitest ilma Stefani popduo Vaje. Duo arvas viimase hetkeni, et esinemine toimub. Nii tuli termoneni sõnum, et Vaje lavale ei mahu, neile väga ootamatult.

Sarnane juhtum leidis aset ka 2017. aastal. Siis visati Emili Jürgens alustava artistina lihtsalt nimekirjast välja. «Olime algses esinejate nimekirjas ilusti olemas, kuni umbes nädal enne üritust märkasime, et olime sealt kadunud,» rääkis lauljatar Elu24le.

Tollal ilmus ka Lõunalehes artikkel, kus kirjutati Termoneni tülist Setomaa vallaga. Kontserdikorralduseks vajalike maade erastamisest tõusnud tüli käigus oli mees valla koguni kohtusse kaevanud, kuid ei saanud õigust. Mõnede setode arvates pole ka õige, et Rakvere mees tavalist «simmanit» seto «kaubamärgiga» reklaamib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles