Briti meedia: Saksa prokurörid esitasid vanematele tõendid, et Madeleine McCann on surnud (2)

Copy
Madeleine McCanni mälestamine Portugalis Algarves
Madeleine McCanni mälestamine Portugalis Algarves Foto: HUGO CORREIA/REUTERS/Scanpix

Sky Newsi ja Daily Maili andmetel esitasid Saksa prokurörid 13 aastat tagasi Portugalis Praia da Luzis kadunud Briti tüdruku Madeleine McCanni vanematele kindlad tõendid, et nende tütar on surnud.

Prokurörid ei avalikustanud meediale tõendeid, kuna see võib kahjustada käimasolevat uurimist.

Saksa prokurörid saatsid Kate ja Gerry McCannile kirja, milles on toodud nende tütre kadumisjuhtumiga seotud tõendid, kaasa arvatud surmatõendid. Briti meedia andmetel ei ole McCannid kirjale veel vastanud.

Kate ja Gerry McCann kannavad oma tütre Madeleine McCanni fotoga särki.
Kate ja Gerry McCann kannavad oma tütre Madeleine McCanni fotoga särki. Foto: Dominic Lipinski/AFP/Scanpix

Saksa meedia andmetel kahtlustatakse Madeleine McCanni röövimises ja mõrvas sakslast Christian Brücknerit, kes praegu kannab seksuaal- ja narkokuriteo eest karistust Saksamaa Kieli vanglas.

Saksa uurijad ei ole kahtlusaluse nime avalikustanud, kuna selle riigi seadused ei luba seda teha, kui juhtumi uurimine on pooleli. 

Brücknerile määrati esimene vanglakaristus juba 17-aastasena, hiljem on ta pannud toime veel kuritegusid, kaasa arvatud seksuaalkuritegusid.

Brückneri advokaat Friedrich Fulscher sõnas juuni alguses Saksa televisioonis esinedes, et ta klient ei räägi uurijatega Madeleine McCanni teemal. Saksa meedia teatel oli Fulscher öelnud, et tema soovitusel ta klient vaikib ning see on kriminaalmenetluses üsna tavaline.

«Riigi kohus on tõestada, et kahtlustatav pani kuriteo toime. Samuti ei pea ta juurdlust toimetavatele isikutele ja asutustele oma süütust tõestama,» oli Madeleine McCanni kadumises ja mõrvas kahtlustatava sakslase advokaat öelnud.

Itaalia Milano politsei avaldatud foto Christian Brücknerist, kes Saksa meedia teatel on Madeleine McCanni kadumisjuhtumis kahtlusalune. Foto on aastast 2018, mil Itaalia politse mehe narkomüügis kahtlustatuna kinni pidas.
Itaalia Milano politsei avaldatud foto Christian Brücknerist, kes Saksa meedia teatel on Madeleine McCanni kadumisjuhtumis kahtlusalune. Foto on aastast 2018, mil Itaalia politse mehe narkomüügis kahtlustatuna kinni pidas. Foto: -/AFP/Scanpix

Briti ja Portugali politsei on võtnud uurimise alla Praia da Luzis asuvad majad, mida kahtlusalune sakslane aastatel 1997 – 2017 üüris. Eelkõige keskendutakse majade juures asuvatele kaevudele, kuhu mees võis Madeleine McCanni surnukeha peita.

Üks majadest, mida kahtlusalune sakslane Portugalis Algarves üüris.
Üks majadest, mida kahtlusalune sakslane Portugalis Algarves üüris. Foto: Carlos Costa/AFP/Scanpix

Portgali lõunarannikul asuva Praia da Luzi linnapea Hugo Pereira pöördus meedia kaudu kahtlusaluse sakslase endiste kuriteokaaslaste poole, et nad võtaksid politseiga kontakti ja räägiksid, mida nad teavad. «Kui nad ei soovi uurijatega silmast silma vestelda, võivad nad saata oma teated ja andmed e-kirjaga anonüümselt,» lisas linnapea.

Madeleine McCann oli kolmeaastane, kui ta 3. mail 2007 Portugalis Algarves Praia da Luzis kadus. Ta magas koos kaksikutest õe ja vennaga suvituskorteris, mille vanemad Kate ja Gerry McCann üürisid.

Vanemad olid koos sõpradega lähedalasuvas restoranis õhtustamas ja käisid iga poole tunni tagant lapsi kontrollimas. Kui ema Kate McCann läks kella 22 lapsi vaatama, oli Madeleine kadunud. Kaksikud olid alles ja magasid rahulikult.

Kui last ümbrusest ei leitud, kutsus pere politsei.

Madeleine McCanni kadumist uurisid Portugali ja Briti politsei aastaid koos. Nüüd on kaasatud ka Saksa politsei.

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles