Majanduskriis on inimesed joogat harrastama pannud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskriis on inimesed joogat harrastama pannud
Majanduskriis on inimesed joogat harrastama pannud Foto: Reuters / Scanpix

Üha rohkem eurooplasi ja ameeriklasi on praeguse majanduskriisi ajal hakanud joogat harrastama.

Joogaõpetajate arvates soovivad inimesed finantskaose ajal enda sees tasakaalu leida ning jooga on üks, mis seda teha aitab, kirjutab China Daily.

«Kui majandus läheb allamäge, siis hakkavad inimesed otsima enda rahustamise ja tasakaalu leidmise viise. Majanduskriisi algusest alates on jooga üha populaarsemaks muutunud,» sõnas New Yorgis joogaõpetajana tegutsev Jess Gronholm.

Gronholmi sõnul aitab jooga hetkeks pääseda praeguste negatiivsete uudiste ja olukordade laviinist.

«Joogat harrastavad inimesed suudavad enda sees rahu leida ega pruugi olukordi nii mustades värvides näha. Paljud on jooga avastanud isikliku või siis üleüldise kriisi tõttu,» arvas joogaõpetaja.

Ametliku statistika kohaselt harrastab joogat 11 miljonit ameeriklast ja umbes sama palju eurooplasi. Umbes kuus miljonit nendest tegeleb joogaga iga päev.

Jooga (yoga ike või side) on india traditsioonilise maailmakäsitluse põhimõiste, mis väljendab inimese püüdu reguleerida ja korrastada oma käitumist, hoiakuid ja mõtlemist senise teadvuseseisundi ületamiseks ning teatava ideaalse seisundi (brahmaniga samasuse, nirvaana) saavutamiseks.

Keha ja psüühika toimimise korrastamiseks on arendatud harjutuste süsteem hatha-jooga, mille sugemeid on nüüdisajal püütud rakendada ravikehakultuuris ja meditsiinis.

Jooga eesmärgiks on saavutada tasakaal keha, hinge ja vaimu vahel. Kasutatakse spetsiaalseid harjutusi, mis treenivad painduvust, lihaste tugevust ning tahtejõudu. Tähtis osa on hingamisel, sest õige hingamine teeb harjutused efektiivsemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles