VIDEO ⟩ Pakistanis peeti kinni eesel, keda kahtlustatakse hasartmängu mängimises

Inna-Katrin Hein
Copy
Eesel. Pilt on illustreeriv
Eesel. Pilt on illustreeriv Foto: Paul Faith/AFP/Scanpix

Pakistani politsei pidas riigi kaguosas Rahim Yar Khanis koos üheksa mehega kinni ka eesli, keda taheti sundida aja peale jooksma. Eeslite jooksuvõistlus on võrdne ebaseadusliku hasartmänguga.

Pakistani kohus vabastas eesli 10. juunil tingimusel, et uurimise ajal hoitakse teda laudas ja ta ei puutu teiste eeslitega kokku, teatab afp.com.

Mehed pääsesid juba 11. juunil pärast kautsjoni maksmist vabadusse, kuid seadusenüanssidest tingituna pidi eesel olema vahi all neli päeva.

Kohalik meedia kirjutas eesli kahtlustamisest hasartmängus ja ta kinnipidamisest, väideti isegi seda, et eeslile on määratud kautsjon.

Juhtum jõudis rahvusvahelisse meediasse uudisteagentuuri AP kohaliku korrespondendi Naila Inayati kaudu, kes avadas Twitteris Samaa telekanali uudisvideo.

Bbc.com teatab, et tegelikult ei olnud eesel kinnipeetu, vaid ta konfiskeeriti meestelt, kes sundisid teda aja peale jooksma. India meedia andmetel aga peeti eesel kinni samadel alustel nagu mehed, kellele esitati süüdistus ebaseaduslikus hasartmängu harrastamises. Seetõttu ei saanud ka eeslit kiiresti vabastada.

Rahvusvahelises sotsiaalmeedias on Pakistani eesli juhtumit agaralt kommenteeritud, sest süüdistused puudutavad hasartmängu, kus mehed vedasid kihla, kas ühele mehele kuuluv eesel suudab joosta 600 meetrit 40 sekundiga.

Politsei sai eesli jooksmisest teada ning mehed ja eesel peeti kinni. Lisaks konfiskeeriti meestelt eeslikäru, 121 000 Pakistani ruupiat (650 eurot) ning lina, mille peal kihla veeti ja kus oli raha.

Eeslit siiski meeste kombel kongi ei pandud, vaid ta viidi politseijaoskonna lähedale aiaga ümbritsetud rohealale, et ta ei saaks ära joosta.

Kolmapäeval viis politsei eesli ta omanikule Ghulam Mustafale tagasi. Mehele loeti peale karmid sõnad ja öeldi, et uurimise ajal peab loom püsima laudas, mitte väljas, sest ta võib ära joosta.

Kohtu sõnul on loom nii süüdistatav kui tunnistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles