Miss Hitler saadeti koos kambajõmmidega aastateks trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Alice Cutter
Alice Cutter Foto: SWNS/ScanPix

Briti Birminghami kohus määras kolme aasta pikkuse vangistuse neonatsist naisele, kes oli rassistliku, antisemiitliku ja homofoobse organisatsiooni National Action juhtivliige.

See organisatsoon korraldas neli aastat tagasi Miss Hitler iludusvõistluse, milles neonats Alice Cuter osales nime all Buchenwaldi printsess ja mille ta võitis, teatab mirror.co.uk.

Cutter viitas oma võistlusnimega natside koonduslaagrile, kus kaotas elu üle 56 000 inimese.

23-aastane neonats Cutter saadeti trellide taha veel selle eest, et ta vahetas oma mõttekaaslastega sõnumeid, mis olid väga rassistlikud ja antisemiitlikud.

Kohtunik Paul Farrari sõnul oli National Action Ühendkuningriigi kõige ohtlikum neonatside organisatsioon, sest sinna kuulunud olid valmis vähemusi tapma.

Cutter sõnas kohtus, et tegi vaid nalja, kui kirjutas sotsiaalmeedias, et tahab süngaoogidesse gaasi lasta ja kasutaks juutide päid jalgpallina.

Cutteri väitel ei kuulunud ta neonatside organisatsiooni isegi mitte enne selle ärakeelamist.

Kohtuniku sõnul on palju tõendeid, eelkõige fotode ja videotena, et ta oli ohtliku organisatsiooni tegevjuht ja korraldas neonatside kohtumisi.

Alice Cutter relvaga
Alice Cutter relvaga Foto: SWNS/ScanPix

Lisaks on naisest pilte, millel ta teeb natsitervitust ja kannab loosungit, millel kuulutab, et Hitleril on alati õigus.

Kohtu sõnul osales Cutter Miss Hitler iludusvõistlusel, et neonatside organisatsiooni reklaamida ja uusi liikmeid värvata.

Briti kohus määras Cutteri endisele elukaaslasele, 25-aastasele Mark Jonesile paremäärmusliku tegevuse ja neonatside ridadesse kuulumise eest viie ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse.

Mark Jones relvaga
Mark Jones relvaga Foto: SWNS/ScanPix

Kohus rõhutas, et Jones külastas aprillis ja mais 2016 Saksamaad, kaasa arvatud Buchenwaldi koonduslaager-muuseumit, kus ta tegi natsitervituse ja see jäädvustati fotole. Lisaks oli tal seal kaasas neonatside lipp.

Jones selgitas kohtus, et tegi koonduslaagris natsiliigutuse viidates, et seal tapeti inimesi. Ta ei osanud selgitada, miks ta tegi irvitava näoga selfi paigas, kus gaasitati juute.

Yorksihre’ist Halifaxist pärit Cutter ja Jones tunnistasid kohtus, et on natsionaalsotsialistid, kuid eitasid, et nad oleks midagi valesti teinud.

Lisaks Cutterile ja Jonesile said vanglakaristuse veel kaks noort, Garry Jack, kellele määrati nelja ja poole aasta pikkune vangistus ja Connor Scothern, kes sai 18-kuulise vangistuse.

Garry Jack
Garry Jack Foto: SWNS/ScanPix

Nii Jack kui ka Scothern avaldasid neonatslikke mõtteid ja seisukohti sotsiaalmeedias ja jututubades. Nende arvates ei teinud nad midagi valesti. 

Connor Scothern tegemas natsitervitust
Connor Scothern tegemas natsitervitust Foto: SWNS/ScanPix

Briti siseminister Amber Rudd keelas National Actioni tegevuse 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles